Напредваме и по отношение на привличане на специалисти и за

...
Напредваме и по отношение на привличане на специалисти и за
Коментари Харесай

Исторически момент! Полагат бетона в основите на строящата се университетска детска болница в Бургас

Напредваме и във връзка с привличане на експерти и за благополучие ползата е огромен, сподели Димитър Николов

Започна същинската част по градежа на новата университетска детска болница в Бургас. Новината заяви кметът Димитър Николов, който по-рано през днешния ден посети строителната площадка, с цел да беседва с изпълнителя и да види до каква степен е стигнал процесът. С това днешния ден се трансформира в исторически за морския град.

Подземните връзки публично са преместени и е стартирано полагането на подложен бетон, който ще послужи за основа, върху която да се построи армировката за носещите колони на постройката.

„ Напредваме и с стратегиите за привличане на експерти и за благополучие ползата е огромен. Проектът има цялостната поддръжка на общините от Югоизточния район за нов модел на интегрирана здравна грижа ”, сподели Димитър Николов.

Новото лечебно заведение ще бъде многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания, като се основава с Решение на Министерския съвет, в сходство с измененията в Закона за лечебните заведения. Сградата ще е с обща повърхност от 24 хил кв.м, 8 етажа.

Ще има детска кардиология, хирургия, ендокринология, нефрология, пулмология, клинична хематология, онкохематология, ортопедия, УНГ, рехабилитация и други. 80 експерти и над 100 медицински сестри ще стартират работа в детската болница от самото й разкриване, като екипът ще се уголемява с времето.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР