Напредъкът във ваксинацията и началото на туристическия сезон накараха сектора

...
Напредъкът във ваксинацията и началото на туристическия сезон накараха сектора
Коментари Харесай

10 пъти повече туристи в Испания през юни в сравнение със същия месец миналата година

Напредъкът във имунизацията и началото на туристическия сезон накараха бранша в Испания да възвърне част от оптимизма си, откакто единствено през месец юни тази година страната е посетена от 2,2 милиона туристи, което е над 10 пъти повече от същия месец предходната година, оповестява кореспондентът на БНР.

Според данните на Националния статистически институт на Испания туристите са похарчили 2,416 милиарда евро по време на почивката си, против 133 милиона през юни 2020 година.

Данните за първите 6 месеца на тази година обаче демонстрират, че в Испания са влезнали 49,6% по-малко туристи от година по-рано и съвсем 33 милиона по-малко от 2019-а.

Традиционно най-вече са туристите от Франция, само че тази година те са изпреварени от Германия, а на трето място е Нидерландия.

По време на пандемията обаче Испания е най-посещавана от французите поради лесния достъп по суша и по-леките ограничаващи ограничения.

Най-посещаваните самостоятелни райони са Балеарските острови, следвани от Каталуния и Андалусия.

В зимните месеци на известност се радват и Канарските острови, където равнището на инфектирани с Covid-19 бе по-ниско, в сравнение с в останалата част от страната.

Средната дълготрайност на пътуванията е била 7-8 дни, а парите, които са похарчили туристите по време на престоя им в Испания са приблизително 1 090 евро на човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР