Направихме справка и не установихме КЗК да е сигнализирала за

...
Направихме справка и не установихме КЗК да е сигнализирала за
Коментари Харесай

Петър Кулински: Коалицията е единна за промените в Закона за защита на конкуренцията

" Направихме информация и не установихме Комисия за защита на конкуренцията да е алармирала за каквито и да проблеми при транспонирането на две европейски наставления, заради което очевидно не е налице нуждата от 7-годишен мандат на ръководителя и членовете на Комисията, по тази причина прибегнахме към законови промени ".

Това сподели пред БНР Петър Кулински, народен представител от " Продължаваме промяната ", член на парламентарната правна комисия.

Народните представители от болшинството (четирите обединения в обединението - б.р.) внесоха проектозакон за смяна на Закона за защита на конкуренцията, с които се приключват мандатите на сегашните членове на Комисия за защита на конкуренцията и се понижава мандатът от 7 на 5 години. Предстои Народното събрание да организира процедура по желание на нови членове на Регулатора.

" Ще понижим мандата от 7 на 5 години . Хубаво е да се знае, че подобен мандат не е налице в нито един публичен регулатор, с изключение на в Комисия за защита на конкуренцията. Продължителността на мандата от 5 години изцяло подсигурява независимостта на регулаторите от законодателната и изпълнителната власт. Т.е. не съвпада с 4-годишния мандат на Народно събрание и държавното управление. Правим и функционални промени, като усилваме броя на заместник-председателите на двама, а също и усилваме нужния стаж на членовете от 5 на 7 години, като по този метод целим да усъвършенстваме надлежното осъществяване на функционалностите на Комисията ".

Кулински беше безапелационен, че в обединението са единни по отношение на измененията, които би трябвало да се извършат в Закона за защита на конкуренцията .

Интервюто на Снежана Иванова с Петър Кулински в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР