Направихме сметка колко струват кметуванията на Здравко Димитров и Иван

...
Направихме сметка колко струват кметуванията на Здравко Димитров и Иван
Коментари Харесай

Гуцанов, БСП: Направихме сметка колко струват кметуванията на Здравко Димитров и Иван Портних

Направихме сметка какъв брой костват кметуванията на Здравко Димитров и Иван Портних – кметовете на Пловдив и Варна, единствено за последния мандат.

Това съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Сметката демонстрира следното. Казусът „ Дупката - Панаир “ и прехвърлянията сред Варна и Бургас, сред двамата кметове и общинските препоръки, възлиза на 60 млн. лева държавни пари. Понеже Варна купува така наречен дупка за 43,2 млн. лева, предоставени от страната, и добави 16 млн. лева за един частен терен, също част от прословутата дупка “, разяснява той.

„ И в Манхатън няма такава цена на квадратен метър. Това е най-скъпото златно кътче, където и да било по света. И до момента няма никаква реакция от никого, без значение, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ алармирахме неведнъж за този проблем. През 2016 година, второто държавно управление на господин Борисов трансферира безплатно на общините Пловдив и Варна благосъстоятелност върху притежаваните от страната акции от капитала на Международния панаир в Пловдив, с цел да стане всичко това, за което приказвам сега “, добави още той.

Според Гуцанов има още два обстоятелството, които могат да бъдат „ прибавени към сметката “ на кмета на Варна Иван Портних.

„ Общо 430 млн. лева се дадоха за удълбочаването на канала във Варна, към момента процедурата е незавършена. Основните две аргументи са, че не е изчислено може ли да бъде укрепен Аспаруховият мост, и второ – тръбата, която господин Портних в продължение на пет години не може да направи. Една тръба, която може би не е положена по най-правилният метод. Нека прокуратурата да вземе ограничения. Който и когато е правил тази тръба, дано да понесе своята отговорност. Може ли кмет повече от един мандат да не може да реши въпроса с мръсната канализация, която минава по дъното на езерото, и това да стопира тези 340 млн. лева да свършат своята работа? “, попита Гуцанов.

Той напомни и случая с Рибарското населено място във Варна, за чието изграждане, по думите му, са изразходени 8,5 млн. евро, 70% от които са европейски средства.

„ В момента освен че не може да влезе яхта или риболовен съд, а човек може пешком да премине от единия край до другия. Сезираме Европейската прокуратура за това деяние на кмета на Варна и дейностите на общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ, които са болшинство “, съобщи Гуцанов.

Колегата му депутат Иван Петков прикани водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който стана депутат в сегашния парламент от региона на Пловдив, също да вземе отношение по проблема с Международния панаир в града.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР