Направихме анкета сред 700 сред медици - 95% бяха общопрактикуващи

...
Направихме анкета сред 700 сред медици - 95% бяха общопрактикуващи
Коментари Харесай

Доц. Любомир Киров разкри каква температура масово поддържат COVID заразените

Направихме анкета измежду 700 измежду медици - 95% бяха общопрактикуващи лекари. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

"През нашите кабинети са минали доста хора с потвърден COVID-19. 95% от персоналните лекари са преглеждали инфектирани пациенти ", разкри доцент Киров.



"Личните лекари са лекували по сред 1 и 10 Коронавирус болен в домашна конюнктура. Колегите не злоупотребяват с антибиотиците за хората с ковид - 90% от тях не считат, че вируса е причина за издаване на рецепта ", сподели още той.



Първият и най-чест признак на ковид е температура - преобладаващо това е сред 37.5 и 38 градуса, разкри доцент Киров.

"Загубата на усет и подушване при по-млади пациенти, постоянно води до по-леко боледуване. Загубата на тези два рецептора може да продължи до месец ", добави специалистът.

"Призовавам хората да звънят на персоналните си лекари още в първите дни на признаци, с цел да се откри точната им диагноза. А и към този момент ПСР тестванията лишават повече от 24 часа ", моли ръководителят на персоналните лекари у нас.

"Мерките, които не се съблюдават прецизно, дават своите резултати. Видяхме, че коронавирусът не щади нито деца, нито бременни "



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР