Направиха първа копка на паметника на юристите-спасители на българските евреи

...
Направиха първа копка на паметника на юристите-спасители на българските евреи
Коментари Харесай

Направиха първа копка на паметника на юристите-спасители на българските евреи

Направиха първа копка на паметника на юристите-спасители на българските евреи на площад, наоколо до Еврейския културен дом. Събитието стартира с молитва.

" Събрахме се тук, да изградим монумент, който да помни героите. Нека обичаме близък, както себе си, човек се възвеличава и служи на един блян на Божията благосклонност и истина. Чрез този монумент нека запазим паметта на нашите братя-българските евреи и посредством него ще съхраним тяхната памет ", с тези думи свещеникът на откриването приветства гостите.

" От името на камерата на следователите благодаря че уважихте събитието. Искаме да покажем на целия свят, че българският народ е търпелив и желая с нашите дейности да обърнем внимание на младите генерации да надникнат в нашата история ", това разяснява Ясен Тодоров, член на Управителния съвет на Камарата на следователите и заместник-директор на националното разследване при откриването на конференцията " Ролята на юристите за спасяването на българските евреи ".

В откриването се включиха основният прокурор на България, кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска, заместител главният-прокурор Борислав Сарафов и други.

Специална поддръжка към самодейността на АПБ и КСБ обявиха основният прокурор на Република България и редица изтъкнати адвокати и общественици като проф. Огнян Герджиков  Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български правист и политик, длъжностен министър председател, ръководител на 39-то, проф. Борис Велчев  Борис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, лекар по право. Баща му Владимир Велчев, проф. Лазар Груев  Лазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва междинното си обучение през 1975 година в 91-ва, проф. Даниел Вълчев, проф. Пламен Киров, президентът Георги Първанов  Георги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през интервала 2002-2011 година През 2002 година встъпва в, президентът Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното, членове на Конституционния съд и на Висш съдебен съвет и др. 

Припомняме, че автори на плана за построяването на паметника, който погледнат от горната страна ще съставлява Давидова звезда, направена от лят бронз, са арх. Станислав Константинов и скулпторът Красимир Ангелов. Според идейния план на плочите на монумента ще бъдат имената на юристите-спасители на български, иврит и британски език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР