Направих сравнителен анализ как са се отразили санкциите на обема

...
Направих сравнителен анализ как са се отразили санкциите на обема
Коментари Харесай

Румен Гечев: Въпреки санкциите, Северен поток 2 е завършен, а ние погребахме Южен поток

" Направих относителен разбор по какъв начин са се отразили глобите на размера на търговията с Русия на другите групи артикули - най-вече е паднал оборотът на артикули, свързани със селското стопанство. Това значи, че страните, чийто дял на селскостопански артикули е бил максимален към Русия, са платили най-висока цена. Тези страни не са Германия или Франция, а България ", сподели Румен Гечев, депутат от ПГ " Българска социалистическа партия за България ", от парламентарната естрада.

Той уточни, че също така, Германия и Франция са нараснали своите вложения в Русия и то след влизане в действие на глобите. " Немците са вложили прец 2019 година 3,3 милиарда евро в Русия - единствено за една година. В същото време Франция усилва вложенията си в Русия в региона на експлоатирането на естествени запаси в Арктика. Френски и немски компании интензивно вземат участие в построяването на Северен поток 2 - с вложения, с технологии и с специалисти. А когато канцлерът Меркел и президентът Макрон споделиха, че Северен поток 2 ще бъде приключен, той е приключил. А ние погребахме Южен поток ", сподели още проф. Гечев.

В умозаключение той акцентира, че в икономическата доктрина няма нито един случай, в който икономическите наказания да са свършили някаква работа, с изключение на да оказват помощ на страната, която е глобена.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР