Направете си любимия летен коктейл, отрежете си тъъънко парченце от

...
Направете си любимия летен коктейл, отрежете си тъъънко парченце от
Коментари Харесай

Ананасова свежест с бишкоти

Направете си обичания летен коктейл, отрежете си тъъънко късче от тази лятна приятност и се потопете в дъхавия мирис на прохлада... и още нещо...

Необходими Продукти

● бишкоти - 2 отново. италиански
● ананас - 1 консерва (560 г)
● маскарпоне - 250 г или примес от 2 пакетчета крема сирене и цедено мляко
● захар - 1 ч.ч.
● яйца - 2 бр.

за декорация


● кокос - натрошени бишкоти или бисквити
● какао
● фъстъчен крокан

Начин на подготвяне

Отцеждаме ананаса от сока, като сока го употребяваме за напояване на бишкотите. Ако ананасът е на шайби, го нарязваме на късчета.

Разделяме жълтъците от белтъците.

Жълтъците разрушаваме с половин чаена чаша захар на водна баня, до момента в който стартират да побеляват и сместа се сгъсти до бухнал крем. Оставяме настрани да се охладят.

След това разрушаваме белтъците с останалата захар на корав сняг.

След като жълтъците са се охладили, започваме да прибавяме маскарпонето, по-късно и белтъците. Получаваме бухнал и въздушен крем.

Пристъпваме към сглобяването на тортата:

Изберете форма със свалящ се ръб с диаметър до 20 см. Напояваме бишкотите в ананасовия сок и започваме да покриваме дъното.

Разпределяме половината от крема върху първия слой, от горната страна подреждаме от нарязания на късчета ананас. Поставяме още един ред сиропирани бишкоти и приключваме още веднъж с слой крем.

Отгоре украсяваме с останалите късчета ананас и натрошени бишкоти, посипвам напълно леко с какао.

Ако предпочитате да ползвате крокан, можете да го сиропирате с част от сиропа - ще му придадете малко по-карамелен усет.

Оставете тортата да се охлади за няколко часа в хладилника. Махнете кръга, сложете натрошени бишкоти и по страните на тортата.

Направете си обичания летен коктейл, отрежете си тъъънко късче от тази лятна приятност и се потопете в дъхавия мирис на прохлада... и още нещо...:)

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР