Направените твърдения за това, че г-н Подеста представлява г-н Делян

...
Направените твърдения за това, че г-н Подеста представлява г-н Делян
Коментари Харесай

Американски лобист отрича връзки с Делян Пеевски

Направените изказвания за това, че господин Подеста съставлява господин Делян Пеевски са изцяло погрешни. Той не пази и не пледира за господин Пеевски по никакъв метод, било то по отношение на наложени наказания по Глобалния акт Магнитски или бизнес ползи. Това декларира в позиция юристът на Тони Подеста, Роналд Джейкъбс във връзка скорошни изявления в електронните медии и малките екрани, заяви Българска телеграфна агенция.

 Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи ревизират заканите към Атанас Чобанов и Борис Бонев Виж още

" Освен това, изложените изказвания, че господин Подеста не е направил нужното, във връзка с регистрирането на неговата работа като лобист за български компании са изцяло голословни. Г-н Подеста е работил в прецизно сходство с условията на законите за лобизма на Съединени американски щати ", се споделя още в позицията.

По отношение на лобистите, извършващи активност във Вашингтон, окръг Колумбия, работят два разнообразни акта. Единият, по този начин нареченият FARA - Закон за регистрацията на задгранични сътрудници, се ползва, когато лобистът съставлява държавни управления или политически партии. Другият - LDA - Закон за откриване на лобизма, се ползва, когато ползи на частни компании или физически лица се съставляват пред държавни организации.

" Г-н Подеста, в осъществяване на своите отговорности по закон е записал всички свои клиенти, според условията, по смисъла на Закона за откриване на лобизма. Компаниите са частни лица, не държавни управления и затова не подлежат на регистрация по реда на Закона за регистрацията на задгранични сътрудници и в този смисъл, господин Подеста е извършил всички условия на настоящото в Съединени американски щати законодателство.

Г-н Подеста е дълготраен и отдаден бранител на свободната преса и осъжда всеки, който се явява опасност за публицистите. ", се споделя в умозаключение в позицията.

Припомняме, че Софийската районна прокуратура се самосезира по отношение на публикациии на журналиста Атанас Чобанов, че по отношение на него е отправена опасност.

Журналистът Атанас Чобанов написа в обществените мрежи, че на 7 януари е получил сигнал от непознато държавно управление за опасност против живота му и е уведомил българските служби, от които няколко дни не е последвала реакция.

Пред bTV Чобанов разяснява: " Обикновено опасност от този вид идва в хода на следствие, преди да бъде оповестено. Последното следствие, върху което работехме беше за компании и лица, свързани с олигарха Делян Пеевски, който е под глобите на " Магнитски ". Плащат на лобисти в Съединени американски щати, с цел да ги съставляват. Конкретният лобист - Тони Подеста, който е авторитетен демократ, установихме, че не е заявил част от договорите си с български контрагенти ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР