Напоследък рядко пиша коментарни текстове. Причината – когато напиша някой

...
Напоследък рядко пиша коментарни текстове. Причината – когато напиша някой
Коментари Харесай

Политическа партия КАК МОЖЕ? - Нашите автори

Напоследък рядко пиша коментарни текстове. Причината – когато напиша някой текст, ми задават въпроса „ Как може да пишеш сходен текст? “.

От друга страна, когато не пиша нищо, ме питат „ Как може да не пишеш нищо? “  И по този начин съм жертван каквото и да върша, да не съм прав.

Но не това желая да напиша през днешния ден. В последните дни все по-силно ми се коства, че не сме подвластни нито от законите на физиката, нито от земното притегляне, нито от ретроградния Меркурий.

Все повече ми се коства, че живеем в ерата на светото биполярно разстройство.

Вижте политическите събития от предходната седмица – двете комети на родната политика Бойко и Корнелия, които се стреляха с думи, правосъдни каузи и типичен ченгеджийски мурафети, а внезапно се оказа, че могат да са близки в името на клета биполярна майка България...

Та седнал съм си аз и чета.

Чета нелепости. Ето, да вземем за пример, Лазар Радков -  индивидът зад самодейността „ Капачки за бъдеще “ - отишъл в Украйна с благотворителна цел и за малко да стане белята – блъснал ги шрапнел. И внезапно всевъзможни хора, които цялостен живот не са си мръднали задниците, с изключение на когато жена им им сипе ракия и нареже киселото зелье, стартират да пишат – „ КАК МОЖЕ??? “.

Как може бе, Лазаре? ГДЕ БЕШЕ ТИЙЙЙЙ, КОГАТО В СУРИНАМ ИМАШЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПРЕЗ 1964?

Но да не се ограничаваме с Лазар Радков, който е приключил за тази тъжна страна повече, в сравнение с самата тя ще свърши.

Да продължим нататък.

Гледам, че си имаме и нов зложелател. Сериалът по Българска национална телевизия " За буквите ".

То хейт. То драма. То покруса.

И съм сигурен, че евентуално сериалът си има куп недостатъци. Най-малкото е сниман с бюджет, който в сериали като „ Игра на тронове “ покрива единствено кетъринга на първите три епизода от трети сезон.

Но ние още веднъж заставаме героично, пием три ракии и произнасяме „ КАК МОЖЕ??? “.

И за по-силно, прибавяме „ С НАШИТЕ ПАРИ “. Не че нашите пари не ги вършат каквото си изискат от времето на всеобщата приватизация насам, но не – по-драматично е някак.

И незабавно оформяме обединенията.

„ КАК МОЖЕ “ – секта „ КОШЛУКОВ Е ВИНОВЕН “.

„ КАК МОЖЕ “ – секта „ ТОЗИ ФИЛМ Е СОРОСОИДЕН, SAMO vaZrajdane И НЕ НА НАТО!!! “

„ КАК МОЖЕ “ – секта „ Снощи имах мижава ерекция и Българска национална телевизия са отговорни “.

Ся... Аз също не съм гледал кино лентата " За буквите ". Не съм по-добър от останалите. И да си призная, въпреки че доста обичам Теди Духовникова и одобрявам част от актьорите, имам съществени проблеми с един от сценаристите на кино лентата, който дълго време пишеше в социалките „ КАК МОЖЕ “ и това, уви, ми донесе задоволително на брой предубеждения и задръжки. Но това си е за моя сметка, аз не съм по-добър от вас, същата стока съм, уви...

Но... да оставим сериала и да забележим нещата по-глобално. Какво се случва в политиката ни:

Първо имаше два колоса. Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия. Едните викаха на другите „ КАК МОЖЕ “ и след това ставаше противоположното.

В последните години обаче всичко се прецака. Отломки от Съюз на демократичните сили управляваха България с Българска социалистическа партия и викаха заедно „ КАК МОЖЕ “ към ГЕРБ, които пък през днешния ден са приютили друга отломка от Съюз на демократичните сили, която вика „ КАК МОЖЕ “... А бе, не вика, щото там са останали около седем души и в случай че викнат, надали някой ще чуе...

От друга страна, имаме млада съпротива.

Тя е много млада, в нейните редици са младежи като военачалник Атанасов, само че и тя, опозицията, в този момент сочи с пръст към останалите и вика „ КАК МОЖЕ “, а от трета страна пък имаме националисти, които сочат с пръст и викат мощно, на чист български „ КАК ЭТО ВОЗМОЖНО ”.

И изобщо, забили сме се в една обстановка, в която всеки от нас вика „ КАК МОЖЕ “. И всеки от нас е подготвен в този момент, в този миг, изцяло гратис и на изгода роду да изсипе към 7 тона морал, хармония и експертиза в социалките. Всичко това сред третата и четвъртата ракия.

Знаете ли, пиша този текст не тъй като считам, че от него има необикновен смисъл. Наясно съм, че в този момент ще ми обясните какъв брой тъп съм и какъв брой нямам право на мнение, тъй като съм пълен. „ Ти вземи отслабни ве, КАК МОЖЕ хора да не погледнат себе си, а да дават ум на другите “...

Пиша този текст, тъй като знам, че скрито, вътре в себе си, вие към момента се надявате, че нашата страна може да се оправи някак.

Е, аз имам предложение за вас.

Да поверим ръководството в ръцете на Политическа партия „ КАК МОЖЕ??? “ .

Политическа партия „ КАК МОЖЕ??? “ е нашето проклинание. Тя е нашият воденичен камък на шията.

Политическа партия „ КАК МОЖЕ??? “ е точно това идейно течение, което е продължение на великата в своето безумие мисъл на шопа „ И я не знам по какъв начин е, но и по този начин не е “.

Та крещя да създадем следното.

Когато ви е жалко и желаете да напишете „ КАК МОЖЕ??? “ в социалките, не пишете нищо. Вместо това вземете и направете по този начин, че тъпото да не е жалко.

Не ви хареса сериалът за буквите? Напишете различен.

Не ви харесват хората, които се занимават с щедрост? Започнете вие да се занимавате както смятате, че би трябвало.

Не ви кефи политиката? Какво чакате? Станете, пометете статуквото и направете ваша политическа платформа.

Предстоят ни нови избори. И на новите избори още веднъж се обрисува най-вече да пишете „ КАК МОЖЕ??? “ в обществените мрежи.

И до момента в който го пишете това „ КАК МОЖЕ??? “ , то... ще може.

А вие – вие няма да можете.

Май с това е време да завършвам.

Написах нещо, което можех и да не напиша.

А вие четете, а можехте и да не четете.

Както би казала Грета Тунберг – „ ХАУ ДЕР Ю “ , което не значи тъкмо „ КАК МОЖЕ “ , само че то щото па аз съм Ален Делон...

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР