Напоследък орхидеята успява да се превърне в едно от любимите

...
Напоследък орхидеята успява да се превърне в едно от любимите
Коментари Харесай

Резен ЛИМОН и ОРХИДЕЯТА ще полудее от цъфтеж

Напоследък орхидеята съумява да се трансформира в едно от обичаните стайни растения. Тя обаче не е малко капризна и в случай че не знаете по какъв начин да методите с грижите за нея, рискувате месеци наред да не видите цветовете й.

Това бе и повода през днешния ден да разкрием пред вас едно особено поливане, което ще провокира саксийната хубавица да не стопира да цъфти.

С този трик листата на растението ще станат доста по-лъскави, корените – по-дебели, а цветовете ще изобилстват.
Как да накараме орхидеята да не стопира да цъфти?
Нужно е да започнете да поливате цветето с лимонова вода – лимонен сок или лимонена киселина. Скоро по-късно ще видите цветовете на орхидеята.

Лимоновият сок е доста потребен за растението, защото той има свойството да предотвратява появяването на плесен и гъбички по цветето. Това е един извънредно елементарен метод, посредством който да подобрите здравето на хубавицата, без да се постанова да купувате спомагателни средства от профилирани магазини.

Нужни са ви 1 литър вода и половин чаена лъжичка лимонена киселина. Ако предпочитате да употребявате сока от лимон, количеството му на литър вода би трябвало да е 1 ч.л.

Имате два разновидността. Единият е да започнете с листно поддържане, а другият – да потапяте растението в киселата течност за 15 минути.

Тази лимонена вода дава моментални резултати и вашата орхидея ще се преобрази за дни!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР