„Напоследък нямаме диалог с Бойко Борисов и коалиционните партньори. От

...
„Напоследък нямаме диалог с Бойко Борисов и коалиционните партньори. От
Коментари Харесай

Валери Симеонов се оплака от липса на диалог с ГЕРБ

„ Напоследък нямаме разговор с Бойко Борисов и съдружните сътрудници. От два месеца не сме правили съдружен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща”. Това разгласи в предаването „ Лице в лице” вицепремиерът Валери Симеонов (Обединени патриоти).

Той е изискал от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов при започване на идната седмица да се състои политически съвет сред партиите в ръководещата коалиция.

По думите му един от главните проблеми са безпринципните партийни назначения. Оплака се също от диспропорционалност в назначенията – не отговаряли на пропорцията на ГЕРБ и Обединените патриоти в Народното събрание.

По случая с „ Дунарит” той поканил на среща в кабинета си и икономическия министър Емил Караниколов и един от притежателите на сдружението Емилиян Гебрев, с цел да изложат причините си. Симеонов е обезпокоен от голямото количество муниции, складирани региона на Бургас, които чакали да тръгнат към Индия.

Поискал съм и от единия и от другия да ми дадат отчет и мнение за взаимоотношенията сред „ Емко “ и „ Кинтекс “. Надявам се до дни казусът да бъде решен “, посочи вицепремиерът. По негова информация казусът е, че „ Емко “ седи на входа изхода на ВМЗ-Сопот.

За уволнението на шефа на Дирекцията за народен строителен надзор Милка Гечева , което той оповести в профила си във „ Фейсбук”, а след това районното министерство опроверга, той сподели: „ Приемете го като информация в аванс”.

Относно инспекциите за шума по Черноморието Симеонов, че акциите са били против хората, които отиват в „ Слънчев бряг”, с цел да упражняват звуков гнет върху стотици хиляди почиващи. „ Всичко това, с цел да могат някакви си тарикати, да вадят огромни облаги. Оборотите им са по 100 000 лева за вечер”, разяснява още Симеонов.

Той ще упорства за закриване на сдружението „ Слънчев бряг” АД, което се е трансформирало в звено на корупция.

Другият проблем по Черноморието било укриването на доходи и по този начин в хазната влизали годишно по 6,5 милиарда лева вместо 11 милиарда лева

Валери Симеонов ще даде на прокурор Топлоелектрическа централа „ Марица Изток” поради договорка за варовик и поради същата договорка ще упорства да се отнеме лиценза на „ Българска стокова борса”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР