Напоследък хората все по-често започват да се замислят дали продуктите,

...
Напоследък хората все по-често започват да се замислят дали продуктите,
Коментари Харесай

Как с чаша гореща вода можем да разберем дали маслото е ИСТИНСКО или ФАЛШИВО

Напоследък хората все по-често стартират да се замислят дали продуктите, които сервират на масата, са същински или не. Това важи и за маслото, което съвсем всеки от нас обича да похапва.

Не можем обаче да сме сигурни, че този артикул е същински, единствено тъй като в състава, изписан върху опаковката му, не са включени примеси, а само натурални млечни първични материали.

Най-сигурно, несъмнено, би било, в случай че сами си го приготвим, само че не всеки има тази опция.

Днес обаче ще споделим с вас за един трик, от който можете да разберете дали продуктът е същински или подправен. Става въпрос за инспекция с чаша вряла вода. Не лишава доста време и най-после знаете какъв артикул са ви продали в магазина и дали в действителност сте били излъгани.

Как с чаша вряла вода разбираме качествено ли е маслото?
За предпочитане е да тествате няколко разнообразни типа масло, тъй че да можете да извършите разликата и сами да стигнете до заключението кой артикул е същински и кой подправен.
 Кое е по-добре да хапвате - масло или маргарин? Кое е по-добре да хапвате - масло или маргарин?
Какво може да се откри по-често в хладилника ви - масло или маргарин? А знаете ли каква е разликата сред двете? Отговорът дава ASAP S...

За задачата ще са ви нужни няколко млечни продукта от разнообразни производители. Пригответе си чаши с вряла вода в тях и отрежете по дребни части от маслото. Добавете ги към горещата течност. На момента няма да съумеете да извършите разлика. След два часа обаче се върнете и започнете да разглеждате чашите.

В оня съд, в който има естествен артикул, ще се е образувала бледа пяна, само по повърхността на чашата. Водата ще е бистра и никога няма да е трансформирала цвета си.

Съдовете, в които има фалшив артикул с примеси в него, течността ще е мътна, а на повърхността ще са се образували нещо като люспи.

Това е допустимо най-лесният метод за установяване качеството на маслото. Следващият път пробвайте и разберете дали в магазина са ви излъгали!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР