Напоследък често се говори за етеричните масла и за ползите,

...
Напоследък често се говори за етеричните масла и за ползите,
Коментари Харесай

7 доказани ползи от етеричните масла

Напоследък постоянно се приказва за етеричните масла и за изгодите, които могат да донесат за здравословното ни положение. Но дали са освен това от приятни аромати към нас? Дали са панацеята, която лекува всичко без странични резултати? Ето малко информация и обстоятелства.
Какво съставляват етеричните масла и по какъв начин работят
Този вид масла съставляват екстракти от растения, които са извлечени посредством сплескване или пара. Тези субстанции се употребяват в лечебни практики от хилядолетия, като безспорно могат да окажат известно влияние върху здравето и благосъстоянието на човек. Но по какъв начин се случва това?

Докато вдишваме ароматите, задействаме избрани центрове в мозъка, които са виновни най-вече за страстите, спомените и чувствата. Ако втриваме маслата в кожата си, молекулите на растенията се всмукват в тъканите и кръвта и по този начин могат да донесат известни изгоди за цялостното здраве.
За какво могат да се употребяват етерични масла
Факт е, че потреблението на етерични масла може да е прелестно допълнение към грижата за физическото и психическото здраве, само че те не са вълшебното хапче, с което се лекуват болести. И въпреки всичко има някои изгоди, които бихте могли да получите, в случай че ги употребявате. Ето 7 от тях:
Намаляват напрежението и безпокойството
През септември 2019 година здравното списание Phytomedicine разгласява разбор на изследване, с което се потвърждава, че вдишването, втриването или следеното усвояване на етерично масло от лавандула може да понижи чувството за тревога. Тези резултати се дължат на веществата линалил ацетат и линалол, които лавандулата съдържа. Подобно влияние могат да окажат и маслата от бергамот, лимонена трева, портокал и кедрово дърво.
Подпомагат заспиването
Вдишването на масло от лавандула може също по този начин да подкрепи по-лесното заспиване вечер, както и да усъвършенства качеството на съня. Този резултат се дължи на същите успокояващи нервната система субстанции.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР