Напоследък абсурдистките вицове най-добре описват българската действителност. Като този: Положението

...
Напоследък абсурдистките вицове най-добре описват българската действителност. Като този: Положението
Коментари Харесай

Поквара, разпад, пропадане. В България дъно няма.

Напоследък абсурдистките вицове най-добре разказват българската реалност. Като този: " Положението е толкоз неприятно, че по-лошо не може да бъде ", споделил песимистът. " Може, може ", дал отговор му оптимистът.

Сетих се за него тези дни, откакто около следващия мултимедиен компроматен сериал чух безчет пъти всякакви хора да разясняват, че този път към този момент сме " блъснали дъното ". Казват го и тези, съгласно които компроматът е същински, и тези, съгласно които той е фалшификат. Така надлежно едните възприемат премиера като основен воин и са отвратени от думите, мислите и дейностите му, а другите виждат в него жертва и са отвратени от методите, с които се води полическата битка.

Не е за първи път, няма и да е за финален

Всъщност, човек може да е по едно и също време погнусен и от едното, и от другото, тъй като не е наложително едната позиция да изключва другата. Важното е, че говорейки за " дъното ", и двете са ненужно песимистични: не, това не е дъното, може и още.

Първо, тъй като това напълно не е първият сходен случай. Не един път и два пъти сме ставали очевидци на не по-малко омерзителни свидетелства за морална безнравственост, институционален разпад и корист с власт. Общото сред тях е, че съответните способени органи постоянно се концентрират върху произхода и авторството на компроматите, напълно загърбвайки тяхното наличие. Докато всичко отшуми и се не помни без никакви последствия за който и да било. И по този начин до идващия път.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР