Напористата дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз съсипа от дела НАП-Пловдив.

...
Напористата дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз съсипа от дела НАП-Пловдив.
Коментари Харесай

Мегз с остра атака срещу НАП в съда

Напористата дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз унищожи от каузи НАП-Пловдив. Над 5 бона компенсации е прибрала Мегз от Раковски след правосъдни борби в Районен и Административен съд под тепетата, написа trafficnews.bg.

Само за една година тя е завела 17 каузи за анулация на наложени санкции.

През последните няколко години дизайнерката е записала над 45 сдружения с името " МЕГЗ " и номер от 1 до 49. Всички те имат годишни обороти сред 30 и 45 хиляди лв. - навръх границата, преди да подлежат на наложителна регистрация по Данък добавена стойност.

За всяка една компания Мегз е подала заявление за пререгистрация по Данък добавена стойност. При проверките от страна на данъчните, същите са забелязали, че сдруженията оперират без да имат фискални устройства. Каканашева продава облеклата си без да дава касови бележки към клиентите си, което ѝ е коствало по 3 хиляди лв. на сдружение.

От началото на годината Мегз е обжалвала 17 наказателни постановления. Седем от тях са били на първа инстанция в Районен съд.
Останалите са били отнесени до компетенцията на Административен съд за касационно решение след тъжба от Национална агенция за приходите за анулирани санкции.

Дружествата „ Мегз” – 18, 38, 31, 34, 46, 22 и 17 са били ударени след проверки с 3 хиляди лв.. Всички сдружения са получили глобите при едни и същи претекстове от страна на Национална агенция за приходите.

Според наредбата на министерство на финансите, комерсиалните сдружения, които упражняват активност са длъжни да вкарат в употреба и употребяват регистрирани в Национална агенция за приходите касови апарати. Това не е сторено при пускане дейностите на сдруженията. Това продължава и до ден сегашен.

Спрямо Каканашева са формирани актове за по 3000 лв. всеки. Наказанията всеобщо обаче падат в съда, след тъжби от страна на дизайнерката. Нещо повече – при всички извоювани процеси,на Миглена Каканашева са изплащани пари от бюджета на Национална агенция за приходите за адвокатски възнаграждения.

Причината за отпадането на наказателните постановления е административна неточност при изписване на глобите. При всички липсва главният миг – по какъв метод е била заплатена стоката, продадена посредством съответната компания.

Според Наредбата, компанията не е длъжна да издава касов бон и да има фискал, когато заплащане е осъществено посредством внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, пряк дебит или разполагаем паричен превод.

Всяко едно анулирано разпореждане Национална агенция за приходите апелира в Административен съд. Такива са въпросите за още 10 сдружения на Каканашева – „ Мегз” 42, 22, 1, 16, 37, 12, 10, 18, 20 и 25.

Всички тъжби от приходната организация са във връзка анулирани наказателни постановления от Районен съд. И всички с един и същи претекст.

За шанс на Мегз и 10-те избрания на Районен съд, с които са били отменяни санкциите, са били доказани. Освен отпадането на административната глоба, при всеки развой дизайнерката претендира и за компенсации.

От делата в Административен съд тя е прибрала приблизително към 500 лв. на съвещание или близо 5 бона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР