Наполи спечели за шести път в историята си Купата на

...
Наполи спечели за шести път в историята си Купата на
Коментари Харесай

"Наполи" спечели на Гатузо първи голям трофей като треньор

" Наполи " завоюва за шести път в историята си Купата на Италия, откакто победи " Ювентус " с 4:2 след дузпи (0:0 в ред. вр.) на финала, игран в Рим. Това беше и първи огромен трофей в треньорската кариера за наставника на неаполитанците Дженаро Гатузо.

" Наполи " беше по-добрият тим на терена в постоянното време и единствено намесите на именития вратар на " Юве " Джанлуиджи Буфон помогнаха мачът да стигне до дузпи. Освен това в 24-ата мин. Лоренцо Инсине ( " Наполи " ) улучи напречната греда след осъществяване на директен свободен удар. При дузпите пропуски за " Ювентус " направиха Пауло Дибала и Данило.

След мача притежателят на " Наполи " Аурелио де Лаурентис акцентира приноса на Гатузо за триумфа. " След идването на Дженаро при нас той съумя да сплоти към себе си футболистите, клуба, самата концепция " Наполи ". Ние доказахме, че сме единственият съперник на " Ювентус " в Италия, въпреки да не съумяваме досега да спечелим Серия А. Но се надявам да го създадем, рано или късно ", съобщи той.

Самият Гатузо разяснява: " Вярвам в Бога на футбола и считам, че когато правиш нещата вярно, жънеш това, което си посял. Следващата цел пред " Наполи " е класиране за Шампионската лига. Ще е мъчно, тъй като изоставаме съществено, само че би трябвало да създадем всичко допустимо ". 

При спирането на шампионата в Серия А " Наполи " бе на 6-о място, на 9 т. от четвъртата позиция, даваща право на квалификации за Шампионската лига. Мачовете се възобновяват този уикенд, а до края на сезона в Серия А остават 12 кръга.

Треньорът на " Ювентус " Маурицио Сари обяснимо беше сериозен към тима си: " Липсваха ни няколко футболисти, с които можехме да изберем разнообразни тактики. Физическото положение на играчите също не е оптимално. Задържахме добре топката, само че неналичието на заостреност ни попречи да създадем рискови голови благоприятни условия. Изпитваме компликации да преодоляваме противника в обстановка един на един. Проблемът е точно в това, че играчите са привикнали елементарно да финтират своите съперници на терена, само че сега не се получава ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР