Наполи разгроми Аякс с 6:1 в мач от група А

...
Наполи разгроми Аякс с 6:1 в мач от група А
Коментари Харесай

Наполи унижи с Аякс и окупира първата позиция в групата си в Шампионската лига

Наполи разгроми Аякс с 6:1 в мач от група А на Шампионската лига. Гола за Аякс вкара Кудус, а за неаполитанци се разписаха  Симеоне, Кварацхелия, Ди Лоренцио,  Жиелински и на два пъти Распадори.

Още в 3-та минута Распадори можеше да открие резултата, само че ударът му мина около гредата. В 9-та минута Тейлър стреля, само че опитът му бе отбит, а Кудус добави, с цел да открие резултата в интерес на Аякс. В 18-та минута Джакомо Распадори се извиси, с цел да засече центриране на Матиас Оливера, като стреля с глава и изравни резултата. В 33-та минута Кварацхелия сътвори красиво прехвърлящо подаване, където Джовани Ди Лоренцо се подвигна високо и засече с глава, с цел да направи цялостния поврат в интерес на Наполи.

 В 40-та минута Жиелински стреля в средата на вратата, само че Рембо Пасвеер показва страховит инстикт. Пет минути по-късно Жиелински овладя ужасно с едно допиране на границата на наказтелното поле и шутира по земя, с цел да направи резултата 1:3. Две минути след началото на второто полувреме Аякс сътвориха голяма неточност в отбрана, а Распадори се ориентира и възползва, като се разписа отблизо разстояние.

В 63-та минута още веднъж Кварацхелия получи прекрасен пас и шутира към десния ъгъл на Пасвеер, с цел да усили преднината на Наполи - 1:5. В 73-та минута Душан Тадич направи безсмислено нарушаване и получи втори жълт, респективно червен, и напусна мача прибързано. В 81-та минута Танги Ндомбеле подаде ужасно на Джовани Симеоне, което разреши на последния да приключи с презицен удар под напречната греда - 1:6. В 89-та минута Ндомбеле на собствен ред стреля в наказателното поле, само че бомбеният му шут срещна напречната греда. Наполи съумяха да завоюват мача с 1:6 в гостуването си на Аякс.

С тази победа Наполи се откъсва на първата позиция в група А на Шампионската лига с актив от 9 точки, три повече от Ливърпул. Аякс са на трето място с 3 пункта.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР