Наполи победи с 2:1 в 27-ия кръг на Серия А.

...
Наполи победи с 2:1 в 27-ия кръг на Серия А.
Коментари Харесай

Наполи отказа Ювентус от титлата след 2:1

Наполи победи с 2:1 в 27-ия кръг на Серия А. С втори си следващ триумф първенците излязоха на седмо място в класирането с 43 точки. Ювентус пък се сбогува с концепцията за купа. Бианконерите са втори с 57 точки, 12 по-малко от водача Интер. Интер има и мач по-малко.

Душан Влахович можеше да изведе Ювентус напред първоначално, само че не уцели вратата. Домакините, които имаха над 70% владението на топката, дадоха отговор с удар на Джовани ди Лоренцо. Влахович удари греда малко по-късно, а Войчех Шчесни спря изстрел на Хвича Кварацхелия. Грузинският национал въпреки всичко съумя да изведе Наполи напред в 42-ата минута.

През второто полувреме Ювентус натисна и съумя да изравни в края. Федерико Киеза се разписа за гостите от Торино в 81-ата минута. Седем минути по-късно южняците получиха дузпа. Тя беше изпълнена от потърпевшния Виктор Осимен, само че Шчесни избави и резултатът остана 1:1.

Влезлият като запаса в 65-ата минута Джакомо Распадори обаче вкара за 2:1 минута по-късно. В третата минута на добавеното време Киеза пропусна последния късмет за гостите да изравнят.

„ С успеха в този мач даваме сигнал, че желаеме да достигнем до по-предни позиции. Чудеса не се случват за 10 дни, ще отнеме време, което нямаме, само че желая от момчетата да се учат бързо. А те го вършат, от което съм доста удовлетворен “, сподели треньорът на Наполи Франческо Калцона.

„ Бих се радвал да сме втори на този стадий от сезона при започване на годината. Имаме 10 точки повече от петия Рома “, разяснява треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР