Наполи победи Интер с 3:1 след много драматичен последен четвърт

...
Наполи победи Интер с 3:1 след много драматичен последен четвърт
Коментари Харесай

Наполи зарадва тифозите на Марадона с успех над Интер

Наполи победи Интер с 3:1 след доста трагичен финален четвърт час на дуела. По този метод партенопеите събраха 86 точки и оставиха Интер с тъкмо 20 по-малко. „ Нерадзурите “ са на третата позиция в класирането, само че могат да бъдат изпреварени от Лацио - „ орлите “ гостуват на Удинезе по-късно довечера.

Мачът стартира с минута безмълвие поради жертвите на наводненията в Емилия-Романя. Първият четвърт час на дуела мина при умерено движение.

В 17-ата минута домакините стигнаха до първата си голова опция, само че удар на Замбо Ангиса мина на сантиметри от вратата. Шест по-късно Осимен можеше да се разпише с глава, само че вместо това прати топката в ръцете на Андре Онана.

След средата на частта Осимен опита красива задна ножица, която се оказа несполучлива. Въпреки че Галярдини получи жълт картон още в средата на първото полувреме, халфът не се успокои и продължи да играе нервно и жестоко. Така се стигна до 41-вата минута, когато той фаулира бе изпъден за фал против Ангиса.

Минута след аления картон, останалият с 10 души на терена Интер можеше да открие резултата посредством Лукаку, който не улучи вратата.

Втората част стартира с домашен напън, като на Онана му се наложи да избие изстрел на Джовани Ди Лоренцо след корнер. При идващия ъглов удар пък Замбо Ангиса не съумя да даде задатък на своя отбор.

В 66-ата минута Онана отрази техничен удар на Кварацхелия, само че офанзивата на неаполитанците продължи, като секунди по-късно Замбо Ангиса получи топката с тил към вратата, завъртя се и със мощен изстрел я прати в мрежата за 1:0.

Краят на мача се трансформира в същински трилър. Осем минути преди края Ромелу Лукаку изравни резултата.

„ Адзурите “ обаче реагираха стремително и означиха две попадения за крайната си победа с 3:1. Точни за южняците бяха Джовани Ди Лоренцо и юношата на клуба Джанлука Гаетано.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР