Наполи отново е водач в класирането на Серия “А”, след

...
Наполи отново е водач в класирането на Серия “А”, след
Коментари Харесай

Наполи отвърна на хвърлената ръкавица от Интер

Наполи още веднъж е лидер в класирането на Серия “А”, откакто реализира сложна и “безцветна” победа с 1:0 на посетители на Удинезе в мач от 14 кръг на шампионата. Единственото попадение падна в 35-ата минута и бе дело на Жоржиньо, който пропусна дузпа, само че съумя да се разпише при добавката. Новият национал на Италия се нагърбва с последните няколко осъществявания на 11-метрови наказателни удари поради предходни пропуски на Дрис Мертенс, само че в този момент и той самият не показва изключително майсторство от бялата точка.

FULL-TIME
Top of the league again!
#UdineseNapoli 0-1
#Jorginho
#SerieA
#ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/o4cVUDitZo
— Official SSC Napoli (@en_sscnapoli) November 26, 2017
Наполи за първи път в историята реализира трета поредна победа над Удинезе, а към този момент пък има цели 21 мача без проваляне като посетител в Калчото. “Партенопеите” още веднъж не бяха по никакъв начин блестящи против новобранец в Калчото след мач от Шампионска лига, само че въпреки всичко стигнаха до триумфа и събраха 38 точки, с цел да изпреварят още веднъж Интер (36) на първото място. “Нерадзурите” пренощуваха на върха след успеха с 3:1 над Каляри в събота вечер.

Новият ментор на Удинезе Масимо Одо дебютира с проваляне, само че против кандидат за купата, като отборът му остава с 12 пункта на 14-о място.

71
Jorginho
Diawara
#UdineseNapoli 0-1
#SerieA pic.twitter.com/LAfkpuAEKW
— Official SSC Napoli (@en_sscnapoli) November 26, 2017
Маурицио Сари не можеше да разчита на Фаузи Гулам, Аркадиуш Милик и Марко Руи, по тази причина на десния бек бе подложен Кристиан Маджо, а надлежно Елсеид Хисай бе изместен отляво на ариергарда. Влад Кирикеш пък застана на мястото на Раул Албиол в средата на отбраната, с цел да може испанецът да получи отмора. Въпреки някои информации през седмицата, че Марек Хамшик също ще вземе отдих, той излезе измежду титулярите и застана зад нормалното трио в офанзивата - Дрис Мертенс, Лоренцо Инсиние и Хосе Мария Кайехон.

Бившият нападател на Челси Стипе Перица получи доверието на новия ментор Масимо Одо и поведе авангарда на фриуланите в нова скица 4-4-1-1, подкрепян от по-задна позиция от Родриго де Пол, а на вратата застана младока Симоне Скуфет, защото Албано Бицари изтърпява наказване.

Самото първо полувреме не предложи изключително доста футболни достолепия на феновете и съвсем не бяха основани положения. Наполи още веднъж показва известни старания да играе изобретателно в предни позиции против тим, излязъл с концепцията да се брани. В 33-ата минута обаче щастието се усмихна на “партенопеите”, когато Кристиан Маджо проби отдясно в наказателното поле и бе спънат с шпагат от Габриеле Анджела, при което реферът уточни бялата точка.

Жоржиньо извърши извънредно несериозно дузпата, само че за негов шанс, Скуфет мазета кълбото в обсега му и той бе прецизен при добавката за 0:1. Това бяха единствените удари в очертанията на вратата за Наполи досега, само че пък им донесоха стремежи превес на “Фриули”.

След почивката равнището на изявите продължи да не бъде изключително високо, като въпреки всичко гостите имаха две положителни положения да усилят задатъка си - първо Мертенс в 50-ата минута проби отляво в наказателното поле, само че се оплете в топката и не можа да стреля от десетина метра. В 74-ата пък извеждащо подаване на Мертенс рикошира в крайници на Самир и стана идеално за непокрития в наказателното поле Кайехон.

Испанецът обаче реши да стреля от въздуха без обработка и прати кълбото право в ръцете на Скуфет. Най-чистото състояние за Удинезе пък бе в 94-ата минута, когато Антонин Барак стреля от към 20 метра, само че Хосе Рейна бе стоманен на вратата си.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР