Напънала се планината и родила мишка. Та и Продължаваме Промяната

...
Напънала се планината и родила мишка. Та и Продължаваме Промяната
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Кого обслужва предложението на ПП-ДБ за 24 май?

Напънала се планината и родила мишка. Та и „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ по този начин – Конституция , написа във Фейсбук съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов във връзка предложенията за промени в Конституцията, оповестени през вчерашния ден от обединението. Според него концепцията народен празник да е 24 май отново ще докара до разделяне в обществото. А смяната на името на „ Ден на българското слово, култура и просвета, и на кирилицата “ какво цели да покаже, че кирилицата не е българска ли?

Веселинов напомня за тежките борби на патриотите в 44-ото Народно събрание за празника 24 май категорично да бъде приет този чисто български принос към международната цивилизация. Кого обслужват жълтопаветните десни с това предложение – македонските искания или съветските панслависти , пита той.

Във връзка с предлагането за мандатност на кметовете съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация показва, че концепцията е добра , само че за какво да не се ползва и за министрите и за депутатите.

Досега основният прокурор беше умишлен за знак на задкулисието, в този момент задкулисието в Народното събрание ще ръководи прокуратурата. 6 от 10 члена на прокурорския съвет ще се избират от политиците и ще са незаобиколими при избора на основния прокурор. Така ще има обезпечено 70% болшинство в кадровия орган . Все отново, с цел да няма импровизации и да не се намерения някой от определените за самостоятелен, министърът на правораздаването ще може да предлага претендент за основен прокурор и да прави оферти за назначение, повишение, намаление, пренасяне и освобождение от служба на прокурори и следователи.

Президентът към този момент няма да издава декрет и няма да може да върне несъответствуваща кандидатура за основен прокурор. Тоест прокуратурата сякаш остава част от правосъдната власт (което постоянно съм твърдял, че е сбъркано), само че е на ръчно командване от ръководещите. Така хем е „ самостоятелна “, хем този, от който зависи (политиците), не носи никаква отговорност, написа той.

В умозаключение с подигравка Веселинов споделя, че към този „ съвършен “ план няма да съумеят да прибавят нищо даже известни конституционалисти като Пеевски и Борисов.

Какво гласи целият коментар на Искрен Веселинов?

„ Напънала се планината и родила мишка. Та и ПП-ДБ по този начин – Конституция.

Водещата вест (разбира се, с цел да се скараме отново – Трети март обслужва или не съветската пропаганда) е, че оферират Националният празник на Република България да е 24 май, наричан „ Ден на българското слово, култура и просвета, и на кирилицата “. Тоест кирилицата не е българска??? И това след тежките борби на патриотите в 44-ото Народно събрание категорично да бъде приет този чисто наш принос към международната цивилизация. Защо тоя отвод на жълтопаветните десни? Кого обслужват? Македонските искания или съветските панслависти?

Сигурно гузни от явното си дезертиране по тематиката оферират прилична редакция на член 3, която приказва за полезностите на просвещението, духовността, свободата и равноправието, Левски и Светите братя Кирил и Методий, само че не загатва нищо за християнските ни корени. Явно, с цел да не засегнем Сараите.

Колкото до другата „ димка “ – ограничение поредните мандати на кметовете – концепцията не е неприятна. Друг въпрос е два или три примерно да бъдат, само че за какво същото не важи за министрите? Или за депутатите? Нима централната власт не допуска още по-сериозни благоприятни условия за основаване на схеми и феодално-корпоративни зависимости?!

Вадят и зъбите на президента, задължавайки го да назначи за служебно държавно управление последното постоянно, с което напълно изпразват от смисъл директния избор на тази институция.

При правосъдната промяна – изненади няма: два обособени съвета на съдии и прокурори ще я имитират. Второ издание на първия напор на Христо Иванов от 2016-а, което няма да има по-добри резултати. Съдиите ще си избират сами своя съвет (с помощта на соросоидните си „ професионални “ организации), виж за прокурорите не е по този начин.

Досега основният прокурор беше умишлен за знак на задкулисието, в този момент задкулисието в Народното събрание ще ръководи прокуратурата. Шест от 10 члена на прокурорския съвет ще се избират от политиците и ще са незаобиколими при избора на основния прокурор. Така ще има обезпечено 70% болшинство в кадровия орган. Все отново, с цел да няма импровизации и да не се намерения някой от определените за самостоятелен, министърът на правораздаването ще може да предлага претендент за основен прокурор и да прави оферти за назначение, повишение, намаление, пренасяне и освобождение от служба на прокурори и следователи. Президентът към този момент няма да издава декрет и няма да може да върне несъответствуваща кандидатура за основен прокурор.

Тоест прокуратурата сякаш остава част от правосъдната власт (което постоянно съм твърдял, че е сбъркано), само че е на ръчно командване от ръководещите. Така хем е „ самостоятелна “, хем този, от който зависи (политиците), не носи никаква отговорност…

Мисля, че към този „ съвършен “ план няма да съумеят да прибавят нищо даже известни конституционалисти като Пеевски и Борисов, само че да видим… “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР