Напълно ремонтиран е почти 5-километровият участък от източната дъга на

...
Напълно ремонтиран е почти 5-километровият участък от източната дъга на
Коментари Харесай

Нови 5 км без дупки на столичното Околовръстно шосе


Напълно ремонтиран е съвсем 5-километровият сектор от източната дъга на Софийския околовръстен път сред село Казичене и " Ботевградско шосе ". Над 20 хиляди автомобила непрекъснато минават по него, като трасето е най-натовареното от тежкотоварния трафик у нас. Между асфалтовите пластове са положени 93 000 кв. м геомрежа, която е най-съвременната и новаторска технология, с цел да го създадем допустимо най-устойчив.

Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след направената дружно с министър-председателя Бойко Борисов, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и ръководителя на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов инспекция на изпълнените строително-монтажни работи.

При ремонтът на трасето са положени съвсем 37 хиляди тона асфалтобетон, инсталирани са съвсем 9 км мантинели и е положена маркировка, стана ясно от думите на министъра.

Участъкът е обезопасен с камера. Предвижда се слагането на още едно оборудване наоколо до " Ботевградско шосе ". Монтирането на спомагателни камери зависи от опциите на Столична дирекция на вътрешните работи. Очаква се такива да бъдат купени през месец декември, които ще бъдат сложени и на други сектори, изясни министър Нанков.

 2003910 От понеделник стартира ремонтът и на платното от с. Казичене към автомагистрала " Тракия ". След това, с цел да се приключи източната дъга на околовръстния път, ще се ремонтира и платното за насрещно придвижване от Автомагистрала " Тракия " към с. Казичене, осведоми още Николай Нанков. Очаква се, при подобаващи условия, ремонтът на сектора да завърши през тази година. В противоположен случай той ще бъде завършен напролет на идната година.

През месец февруари, след прекосяване на нужните процедури, в това число отчуждаване на терени, се чака да стартира работата по разширението на Софийския околовръстен път сред ж.к. " Младост " и Автомагистрала " Тракия ", заяви министърът. Предвижда се строителството по сектора да продължи не повече от 2 години. По трасето ще бъдат построени и няколко огромни уреди.

Тунелни и мостови уреди и естакади се плануват и при другия сектор от южната дъга – от резиденция " Бояна " до Западната дъга в ж.к. " Люлин ". Очакваме да можем да възложим публичната поръчка за избор на реализатор за нея в средата на 2018 година, сподели още Николай Нанков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР