Напълно потушен е пожарът, който горя в сухи масиви и

...
Напълно потушен е пожарът, който горя в сухи масиви и
Коментари Харесай

Потушен е пожарът край Оризари, овладян е огънят в Централен Балкан

Напълно сподавен е пожарът, който пламтя в сухи масиви и аграрни площи сред пловдивските села Кадиево и Оризари, съобщи Българска национална телевизия.

Шест екипа на пожарната в Пловдив и доброволци се включиха в гасенето на пламъците. При случая няма наранени хора и парцели. Причините за възникването му към момента се обясняват.

Вече е овладян и огромният пожар, който бушува в Централен Балкан. След като гасителните дейности на огнеборците продължиха повече от 24 часа огнената буря е преборена, оповестиха от пожарната дирекция в Пловдив.

Екипите от Пловдив, които отидоха на помощ на сътрудниците си от Карлово и Хисаря, към този момент се прибират към своите служби. На място обаче остават до дежурят пожарникари, които ще следят ситуацията.

Локализирани са и петте пожара, които бушуват второ денонощие в Кюстендилско, заяви за БНР началникът на Регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Светлин Георгиев.

Най-сложна остава ситуацията в региона на Долно село, където предната изгоряха 15 къщи и икономически постройки, а пламъците наближиха жп гарата, където са складирани дървени траверси, сподели кметът на селото Лозан Тасков.

Единият от фронтовете на пожара в Долно село беше сподавен още през вчерашния ден до обяд, а тежка техника - булдозери, се използваше за ограничението му към прилежащото с. Преколница, сподели комисар Георгиев:

„ При гарата гасим, няма проблеми към този момент. Беше се разраснало, тъй като задуха отново мощен вятър, само че към този момент е овладяно, остават още десетина метра и ще го приключим. И в планините е под надзор всичко. В село Гърбино няма проблеми, Ломски хълм също, Лисец няма проблем “.

Към екипите на противопожарната работа в Кюстендил са изпратени и сили и техника от Дупница, горски служащи от Самоков и от други звена на Югозападното държавно дружество.

Тази нощ на всички неугасени до дъно обекти имаше дежурство и наблюдения от огнеборците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР