Напълно основателно възрастта за пенсиониране в една държава се приема

...
Напълно основателно възрастта за пенсиониране в една държава се приема
Коментари Харесай

Възрастта за пенсия непрекъснато се вдига

Напълно основателно възрастта за пенсиониране в една страна се приема съществено от нейните жители, защото директно въздейства върху стандарта им на живот. Тази година френските жители упражниха правото си на митинг, когато бяха оповестени проекти за повишение на възрастта им за пенсиониране с спомагателни 2 години. Предложението за повишение на възрастта за пенсиониране на Англия до 70 до 2028 година и 75 до 2035 година през последните месеци би означавало, че Англия ще има най-високата възраст за пенсиониране в света и не можем да си представим, че това ще бъде вест, елементарно възприета от британците. Тъй като възходящата възраст за пенсиониране става все по-често срещано предложение и действителност по целия свят, от MoneyTransfers.com изготвиха изследване в кои страни хората би трябвало да работят най-дълго, преди да се насладят на пенсия. Те правят оценка 20 страни, само че не е включена България.

Резултатите демонстрират, че:
 
Британците работят с 38% повече от французите през целия си живот.

Средният гражданин на Шри Ланка ще работи 15 години по-малко от междинния либиец.

Британците прекарват четири години по-малко време на работа от либийците.

Гражданите на Швеция се радват на 8,21 повече години без работа след пенсиониране, в сравнение с американците.
 
Ако държавното управление последва съвета на CSJ и усили възрастта за пенсиониране в Обединеното кралство до 75 години, това ще бъде с половин десетилетие повече от Либия, която на 70 години има достойното за жалост отличие да има най-високото пенсиониране в света. Намирайки се на другия завършек на скалата, Шри Ланка може да се похвали с най-ниската възраст за пенсиониране в света - 55 години - което значи, че междинният гражданин на Шри Ланка работи 15 години по-малко от междинния либиец. В Обединеното кралство сега има четвъртата най-висока възраст за пенсиониране в света - 66 години, което е единствено малко по-добро от американците, които се пенсионират на 66 години и 3 месеца.
 
Французите работят минимум часове
 
С общо 1313 годишни работни часа французите прекарват минимум от времето си на работа. Жителите на Шри Ланка са на второ място с 1584 годишни работни часа, а условието на законодателството на Шри Ланка е, че човек не би трябвало да надвишава 45 часа на седмица. Този тип ограничаване би било нечувано в Китай, който има междинен работен ден от 9,2 часа и най-високия брой годишни работни часове в света - 2291 часа. Въпреки че може да се оплакват от това, което считат за дълга работна седмица в Обединеното кралство, те в действителност се подреждат на осмото място по най-кратък брой годишни работни часове в света.
 
Средностатистическият либиец ще работи 52 години от живота си
 
С възрастта за пенсиониране в Либия, избрана на 70 години, и в случай че приемем, че множеството жители стартират работа на 18-годишна възраст, междинният либиец може да чака да прекара 52 години от живота си в работа. За съпоставяне, щастливите поданици на Шри Ланка ще прекарат единствено 37 години от живота си в работа. В Обединеното кралство ще работят 48 години от живота си, което сега е единствено четири години повече от французите.
 
 MoneyTransfers MoneyTransfers
Либийците прекарват по-голямата част от живота си на работа
 
Умножавайки броя на работните години по броя на годишните работни часове за всяка страна, ясно се вижда, че либийците прекарват доста повече време на работа, в сравнение с жителите на която и да е друга страна, като междинният либийски служащ има удивителните 118 780 работни часа за един живот. Докато либийският закон планува заплати и пенсии, той не разрешава профсъюзите и не разрешава правото на стачка: груповото договаряне не е позволено и държавното управление е длъжно да утвърди всички трудови съглашения. Това допуска, че е малко евентуално усъвършенстване на актуалната обстановка в близко бъдеще.

Предлагат повдигане на осигуровката за пенсия

На другия и по-щастлив завършек на скалата, французите прекарват минимум време на работа, като имат единствено 57 772 работни часа за междинен живот – близо половината от времето, прекарано от междинния либиец. За разлика от Либия, отбраната на чиновниците във Франция е постоянна и страната има право на спиране на връзката, което законно дава право на чиновниците да пренебрегват бизнес кореспонденцията отвън работното си време.
 
Със 79 546 работни часа Обединеното кралство се намира някъде по средата. В последна сметка британците ще работят съвсем 40% повече от французите през целия си живот, само че не са толкоз зле, колкото доста други.
 
Шведите се радват на най-вече години без работа след пенсиониране
 
Пенсионирането може да пристигна с проекти за круизни ваканции, благосъстоятелност върху имот и нови занимания, само че тъжната действителност е, че не всеки може да се възползва оптимално от годините си без работа. Като извадим междинната дълготрайност на живота във всяка страна от възрастта за пенсиониране, можем да определим броя години без работа, на които всеки жител се радва. За страдание, вероятностите не са положителни за либийците и по този индикатор: те имат приблизително единствено 3,25 неработни години през живота си.
 
 istock istock
Съединените щати също оферират доста малко години без работа след пенсиониране. Средният американец ще има единствено 13,44 години в пенсия: с 8 години по-малко от французите.
 
Средностатистическият жител на Обединеното кралство сега има малко над 16 години без работа след пенсиониране и намаляването им съвсем на половина, до малко над 7 години, би нанесло голяма щета на здравето и стремежите на локалните.

Неслучайно страните с минимум работно време са и тези, в които жителите живеят най-дълго. „ Добре би било да потърсим съвет в Скандинавия, защото шведските жители се радват на максимален брой години без работа след пенсиониране - 21,65. Това не е инцидентно: пенсионните промени в Швеция пристигнаха след междупартийни препоръки и проучвания от Лондонското учебно заведение по стопанска система, свързващи пенсионната възраст с предстоящата дълготрайност на живота. Пенсионната система в Швеция постоянно е хвалена за своята еластичност, а фокусът на страната върху салдото сред професионалния и персоналния живот и общественото богатство способства за нейната добре поддържана среда за пенсиониране ”, споделя Джонатан Мери, специалист в MoneyTransfers.com.  
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР