Напълно очаквано бизнес планът на ВиК – Хасково не бе

...
Напълно очаквано бизнес планът на ВиК – Хасково не бе
Коментари Харесай

Не приеха бизнес плана на ВиК- Хасково 

Напълно предстоящо бизнес проектът на ВиК – Хасково не бе координиран на днешното Общото заседание на Асоциацията на ВиК. На него не участва шефът на сдружението инж. Тодор Марков, нито различен негов представител. Липсваха и представителите на общините Ивайловград, Маджарово, Минерални бани и Симеоновград. Любимец, Свиленград, Стамболово, Тополовград, Харманли и Хасково гласоподаваха „ срещу “ приемането на бизнес проекта. С „ въздържал се “ гласоподава община Димитровград.

Поради неналичието на болшинство в нито една от позициите не бе взето решение, защото са нужни 70,49 % от гласовете на присъстващите.

Областният шеф Минко Ангелов изрази своята персонална позиция, като акцентира, че не е склонен с по този начин оферти бизнес проект. Губернаторът добави, че той би трябвало да бъде модифициран и да бъде направена ясна и точна оценка като потребителите да заплащат по отношение на качеството на питейната вода и предлаганата услуга съответна цена. Кметът на Хасково Станислав Дечев сподели, че ще се упорства за законодателни промени, с цел да може всяко обитаемо място да употребява диференцирана цена на водоподаване. Не единствено остарялата водопроводна мрежа е проблем, само че и кражбите на питейна вода и по тази причина в някои квартали и по-високи етажи на жилищни здания има проблем с водоподаването, добави той.

Инж. Минко Ангелов изясни, че наредбата, съгласно която, в една обособена територия цената би трябвало да е идентична, е импортирана в Конституционен съд с искане да бъде оповестена за противоконституционна, само че Конституционен съд е отхвърлил настояването, базирайки се на правилото на солидарността. Губернаторът добави, че депутатите, с които през вчерашния ден организира работна среща по темата- Катя Панева, Меглена Гунчева и Петко Кущирев, са се заели да обсъдят казуса в Народно събрание.

На съвещанието бе дискутиран още въпросът за водния цикъл, както и построяването на пречиствателна станция на бент. Тракиец. Областният шеф сподели, че още през 2002-2003 година е имало направен план от израелска компания, който обаче не се е осъществил. В момента протичат прединвестиционни изследвания, които със съдействието на общините, ще дадат скоро резултат, добави още господин Ангелов.

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев имаше въпроси към към управлението на ВиК-Хасково за неприятното качество на питейната вода с високи количества на манган и желязо, а също и за загубите на питейната вода в част от крайните квартали, където се отчитали перманентни течове. Нямаше обаче към кого да ги отправи
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР