Нападнатият с нож българин в Северна Македония остава в болница

...
Нападнатият с нож българин в Северна Македония остава в болница
Коментари Харесай

Какво разказа майката на намушкания фен в Скопие

Нападнатият с нож българин в Северна Македония остава в болница в Скопие. Пред проговори майката на 29-годишния мъж.

Ексклузивен роман за всичко, което се е случило в минутите след нападението - от специфичните ни пратеници Мариета Николаева и Емил Александров.

29-годишният Драгомир е в интензивното поделение. Вчера е претърпял интервенция. Състоянието му е устойчиво, само че тежко, описа майка му.

„ Жив е дребният демон, можеше и по-зле да е ”, сподели обезпокоената майка.

Лекарите не предлагат младият мъж да бъде превозен в околните дни, защото положението му не разрешава.

„ Полагат грижи ”, споделя майка му.

Запитана дали са открити нападателите му, тя сподели: „ Нека оставим дипломатическите управляващи. Нека формалните управляващи да движат нещата, аз като майка съм пристигнала да го видя. След като го видях, към този момент съм добре, до него съм ”.

По думите й е въпрос на време по кое време ще се случи превозването му у нас.

В своя позиция външното ми министерство остро осъди случилото се.

„ Очакваме способените органи в Република Северна Македония да подхващат нужните дейности за дейно следствие и правосъдие по отношение на тежкия случай ”, споделят от Министерство на външните работи.

На конференция македонският външен министър Буяр Османи прикани да не се обвързват връзките сред футболните почитатели с тези сред България и Северна Македония.

„ Анализите на напрежението сред почитателите го вършат преднамерено зло и не мислят положителното на връзките сред двете страни. Мога да кажа, че това, което сложиха на Министерството на външните работи на Република България, беше вярно и по тази причина, когато видях известието и те бяха доста сходни сред двете външни министерства и правя оценка това като връзки на българската страна, политическите партии, които се пробват да натрупат политически точки въз основата на напрежение сред почитателите, повярвайте ми, не мислят положителното нито на Република България, нито на Република Северна Македония, същото и в връзките сред нашите две страни ”, сподели Османи.

Той напомни, че външното министерство на Северна Македония към този момент е осъдило случаите и е настояло причинителите да понесат отговорност.

„ В Република Северна Македония даже не се носят. Смятам, че почитателите реагираха по този начин поради някои предубеждения към етническата принадлежност на гостите от България. Нито имам вяра, че почитателите от България са го създали поради някакви системи. Това е методът, по който работят почитателите. Нужно е страната да вземе всички ограничения да го предотврати и да вземе ограничения, да откри и накаже тези, които го вършат ”, сподели Османи.

Той напомни, че още преди дни УЕФА дефинира мача като високорисков. Затова управляващите са били взели всички солидни ограничения за сигурност. А българският министър на спорта посочи, че идната среща сред „ Левски ” и „ Шкупи ”, която ще е в България, ще бъде без почитатели на македонския тим. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР