Нападението в Страсбург е хибридно, подобен акт, дори да няма

...
Нападението в Страсбург е хибридно, подобен акт, дори да няма
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Нападателят от Страсбург е трябвало да бъде арестуван след обир

Нападението в Страсбург е хибридно, сходен акт, даже да няма ясно изведени религиозни претекстове, този акт се води за тероризъм. Нападателят има типичен профил на престъпно проявено лице, което след това се радикализира. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия арабистът проф. Владимир Чуков.

Проф. Владимир Чуков: Второ-трето потомство французин от арабски генезис, роден в Страсбург, само че явно е част от локалното гето. Малцинствата са доста мощно показани в този граничен град. 19% са малцинствата там. Издържал се е с обири, опити за убийства, лежал е в пандиза сред 2012 и 2013 година, когато се е радикализирал.
Нападателят през вчерашния ден е трябвало да бъде задържан, бил е съизвършител в грабеж на банка. Всички останали от групата са били задържани.

В квартирата му са намерили боеприпас от оръжия, атентатът му бележи детайли на религиозна причина, разяснява още проф. Чуков.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Jean-Francois Badias  След нападението в Страсбург: Франция покачва степента на паника След нападението в Страсбург: Франция покачва степента на паника
Франция покачва степента на паника и ускорява защитата на коледните базари след стрелбата нощес в Страсбург. При нападението бяха бяха убити 3 души,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР