Нападението срещу руския посланик във Варшава по време на церемония

...
Нападението срещу руския посланик във Варшава по време на церемония
Коментари Харесай

Захарова вижда във всеки европеец фашист заради залетия с червена боя посланик

Нападението против съветския дипломат във Варшава по време на гала по полагане на венци на гробището на руските бойци потвърждава, че Западът е поел по курс за възобновление на фашизма, разяснява формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Феновете на неонацизма още веднъж оголиха лицата си - и то е кърваво ", означи дипломатът. " Разрушаването на монументи на героите от Втората международна война, оскверняването на гробовете, а в този момент и нарушаването на церемонията по полагането на цветя в заветен ден за всеки заслужен човек потвърждава към този момент очевидното: на Запад е подложен курс за възобновление на фашизма. "

Захарова акцентира, че опитите за заплашване на руснаците няма да доведат до на никое място. " Сигурно е извънредно за жителите на Европа личното им отражение в огледалото ".

Нападението против съветския дипломат в Полша Сергей Андреев е осквернение, разяснява ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки.

" Нападението против съветския дипломат в Полша по време на поднасянето на венци на гробището за руски бойци е същинско осквернение. Този непоносим акт е резултат от раздуването на русофобска нервност и хода на управляващите да пренаписват историята ".

По думите му Варшава постоянно е била от първите, които са се занимавали с " искрено втълпяване на исторически неистини, варварско премахване на гробовете на освободители и допринасящи за възраждането на нацизма в прилежаща Украйна ".

Заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев разяснява, " спомняме си убийствата на двама руски посланици и помним убийството на един руснак. Нации и нации, които губят своите бариери, стават рискови и заплашителни по формулировка. От през днешния ден Полша се причисли към такива народи и нации ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР