Нападение срещу сирийската провинция Идлиб, последния бастион на бунтовниците, би

...
Нападение срещу сирийската провинция Идлиб, последния бастион на бунтовниците, би
Коментари Харесай

Ердоган: Атака срещу Идлиб би била клане

Нападение против сирийската провинция Идлиб, последния бастион на бунтовниците, би се трансформирала в кръвопролитие, а идната среща на върха в Техеран сред Иран, Русия и Турция, не би постигнала позитивни резултати. Това е декларирал през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред в. "Хюриет ", представен от Ройтерс.

Русия, която е съдружник на сирийския президент Башар Асад, възобнови въздушните удари против бунтовниците в Идлиб след седмици на авиобомбардировки и обстрел от проправителствените сили, което наподобява е въведения към пълномащабна атака против последния огромен размирен анклав.

"Ситуацията в Идлиб е жизненоважна за Турция. Там тече безсърдечен развой...да не дава Бог, в случай че тази зона бъде обсипана с ракети, ще настъпи огромно кръвопролитие ", е споделил Ердоган, представен от изданието.

Операция на сирийските сили в Идлиб може да докара до филантропична злополука, акцентира той.

Турция, която поддържа някои бунтовници против режима на Асад, се надява срещата в Техеран по-късно тази седмица да докара до позитивен излаз.

"Ще доведем този въпрос до позитивен резултат със срещата в Техеран, която е продължение на (срещата в) Астана. Надявам се, че е успеем да предотвратим екстремизма на сирийското държавно управление в този район ", декларира турският президент.

Срещата в Техеран ще бъде третата в тристранен формат за разрешаване на сирийската рецесия, напомня ТАСС.

Говорейки пред медиите в самолета на връщане от публично посещаване в Киргизстан, Ердоган е показал също по този начин, че пътната карта за северния сирийски град Манбидж, контрактувана сред Вашингтон и Анкара през юни, не напредва със същия ритъм, съгласно "Хюриет ".

Пътната карта планува американските и турски сили да патрулират взаимно в града, с цел да прочистят региона от кюрдски елементи.

Заплахите на Вашингтон против Анкара поради ареста на американския свещеник Андрю Брънсън не дават отговор на правилата на алианса сред Съединени американски щати и Турция, е допълнил Ердоган, съгласно в. "Сабах ".

Не можем да осъществим претенции, когато те излизат отвън рамките на юридическия развой. Турция е страна, в която доминира върховенството на закона и всичко ще се прави съгласно закона, отбелязал той.

Ердоган е изразил също по този начин вяра скоро да бъдат усъвършенствани връзките с редица европейски страни, в това число с Германия.

Отношенията сред Берлин и Анкара през последните години охладняха заради редица аргументи, най-много поради задържането в Турция на немски жители, главно публицисти и правозащитници, напомня ТАСС.

В края на септември се чака Ердоган да направи публично посещаване в Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР