Нападение с нож и чук на метри от Айфеловата кула

...
Нападение с нож и чук на метри от Айфеловата кула
Коментари Харесай

Макрон определи нападението в Париж като тероризъм

Нападение с нож и чук на метри от Айфеловата кула в Париж. Загинал е екскурзиант, други двама души са ранени. Нападателят крещял " Аллах акбар ". Френският президент Еманюел Макрон дефинира случая като терористично нахлуване, а началникът на службата по сигурност в Париж прикани, в случай че офанзивите зачестят, да бъде премислен проект " Б " за церемонията по разкриване на Олимпиадата през юли.

Френски жител с ирански генезис. Идентифициран е като Арман Р - на 26 години. Това е индивидът, който с крясъци " Аллах акбар " в съботната нощ нападна първо с нож, а след това и с чук инцидентни минувачи в сърцето на Париж. Малко преди 21:00 локално време атакува и наръгва смъртоностно немски екскурзиант.



Загиналият мъж и брачната половинка му се разхождали на метри от Айфеловата кула. Жената е избавена от преминаващ в този миг таксиметров водач. Нападателят съумява да избяга, минава от другата страна на Сена, където удря английски жител - този път с чук. Успява да рани и още един мъж, преди да бъде хванат от полицията.

" Това, което знаем за нападателя е, че е роден във Франция през 1997 година Известен е на министерството на правораздаването, осъждан е на 4 години затвор за друго закононарушение ", сподели Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

През 2016 година е наказан за обмисляне на нахлуване, има данни и че има психологично заболяване. По време на разпита нападателят споделил на служителите на реда, че е смутен поради гибелта на мюсюлмани в Газа и Афганистан.
Френският президент Макрон дефинира случилото се като терористично нахлуване. Разследването е поето от службата за битка с тероризма.

За часове регионът беше отцепен, а поданици и посетители на Париж не престават да изпитват паника.



Службите за сигурност приканиха да бъде премислен проект " Б " за идните идващото лято Олимпийски игри. Препоръката е най-много за церемонията по откриването, която би трябвало да се състои около крайбрежията на Сена. 15 000 военни ще дават отговор за сигурността, само че случаите на набези, осъществени от вълци-единаци във Франция в миналите месеци зачестяват.

" Истината е, че към този момент сходни вести даже не ни изненадват. Тези набези са извънредно непредвидими и е мъчно да бъдат предотвратени. Вероятно ще има още, за жалост чакам да има още ", сподели Дидие Флори, гражданин на Париж.

Преди два месеца 20-годишен юноша умъртви преподавател и рани други трима души в град Арас. По-късно стана ясно, че нападателят е член на джихадистката формация " Ислямска страна ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР