Нападение с нож беше извършено в брюкселското метро в понеделник

...
Нападение с нож беше извършено в брюкселското метро в понеделник
Коментари Харесай

Атака в брюкселското метро, мъж рани с нож трима на станцията до Еврокомисията

Нападение с нож беше осъществено в брюкселското метро в понеделник вечерта на метростанция " Шуман ", до постройката на Европейската комисия.
Още по темата
Трима души бяха ранени, от които един съществено, по време на офанзивата, заяви белгийската полиция, представена от Франс прес.

Благодарение на съдействието на няколко полицейски служби е станало факт и бързото арестуване на нападателя, съобщи кметът на града Филип Клоз.

Първоначално се съобщаваше единствено за един ранен.

Нападението е било осъществено в 18 ч. по Гринуич. Заради него бе прекратен трафикът по част от двете линии на метрото, преминаващи под станция " Шуман ". На място продължава работа полицията.

Засега претекстовете на нападателя остават незнайни. Федералната прокуратура не е била сезирана на този стадий. Според осведомен източник арестуваният за офанзивата е бил прочут на управляващите поради психиатрични проблеми.

Нападателят се е опитвал да се нахвърли безсистемно, върху който и да било, описват очевидците. Съобщава се за суматоха, траяла малко, и за бягащи към изходите на метрото пасажери, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според очевидци нападателят е мъж, който първо е ранил една жена, до момента в който е излизала от метрото. След това той се е насочил към друга жена, която бутала детска количка.

Снимки и видеа от мястото на случая демонстрират млад мъж да лежи на пода под дулата на револвери на служителите на реда, откакто е бил задържан.

Спирка " Шуман " се намира в центъра на белгийската столица, тъкмо пред постройките на Европейската комисия и на Съвета на Европейски Съюз и Европейския съвет.

През 2016 година на прилежащата спирка " Малбек " бе осъществен единият от двата атентата в белгийската столица.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР