Нападателят Валери Божинов отново даде култово интервю пред Sportal TV

...
Нападателят Валери Божинов отново даде култово интервю пред Sportal TV
Коментари Харесай

Божинов: Петър Хубчев е страхливец! Ще докарам Цеца да пее на Герена за титлата - обещавам

Нападателят Валери Божинов още веднъж даде паметно изявление пред Sportal TV в Турция. Бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити води подготовка със Септември (София) и за момента е свободен сътрудник. Валери приказва по доста тематики от българския футболен живот. Той изрази разочарованието си от раздялата с Левски през лятото и съобщи, че ще докара на " Герена " сръбската фолк легенда Цеца Величкович. Божи86 даде обещание да докара Богинята да пее, когато " сините " още веднъж станат първенци.

" Как одобрих раздялата с Левски ли? Със сигурност не ми е било прелестно, само че виждам напред. Животът е кръговрат. Това, което се случи с мен, може да се случи и с Хубчев в утрешния ден. Гледайки играчите, които взима, не съм видял да е уцелил до момента. Най-добрият футболист е Живко Миланов, Ники Михайлов е по-добър вратар от черногореца. Костов за мен е по-добър нападател и от Дени Алар, и от Робърта. Селекцията им куца, не ми харесва. По-добре да даде късмет на българите. Без Жиката и Горанов тимът ще падне с 50%.

За Георги Дерменджиев би трябвало да питате Павката Колев. Той е способен и схваща, той беше индивидът, който докара Дерменджиев, след това сподели, че не го е желал. Такива мемоари имам. Павката Колев знае най-добре. Трябва да си мъжага, правилен, пряк, откровен. На Дерменджиев не му дадоха късмет да работи в Левски, а методът, по който го освободиха беше непрофесионален.
Не ми харесва отношението на Хубчев към Ники Михайлов, той е национал. Това е мое мнение. Всичко това се отразява върху Левски, върху почитателите. Болно е, че тимът няма към този момент 11 години купа или купа. Надявам се Левски да се стабилизира и да бъде там, където му е мястото. Вярвам в тима, имам вяра в българите, които са там - те са мъжкари. Говоря за Костов, Горанов, Райнов, Славчев, Жиката, Михайлов. Говоря за водачите, другите са по-млади.

Когато Левски стане първенец, ще поканя Цеца. Въпрос на време е, сигурен съм, че тимът още веднъж ще бъде първенец. Защо не когато се връчва купата, на стадиона да не е Цеца. Обещавам, че ще я поканя - да пее на връчването на купата на Левски.

Най-щастливият ми момент във футбола ли? Те са доста. Последният ми гол с Левски - против Етър, когато стадионът избухна. Чух името ми да се скандира, усетих тръпката на " Герена ". Това е последният прекрасен миг, който имах, само че за жалост ми беше лишен от господин Петър Хубчев. Това е част от играта, само че може би и на него някой ден ще му бъде отнето нещо, без той да е заслужавал това.

Човек не би трябвало да се самозабравя! Няма да укривам, че тогава помолих Хубчев да остана в Левски и да завърша кариерата си там, само че очевидно съм му пречел. Според мен той е нерешителен човек, страхливец е. Има боязън даже и от самия себе си. Страх го е да работи с хора, които имат мнение, хора като мен. Аз споделям каквото мисля. Говоря откровено, подобен човек съм ", сподели Валери Божинов пред Sportal TV .

Какво сподели Валери Божинов за това къде ще играе напролет, Васил Божков, злощастната дузпа със Спортинг, Димитър Бербатов, Христо Стоичков, Борислав Михайлов, по кое време за последно е плакал, какъв клип е гледал в YouTube оня ден, за какво назовава Боби Галчев " хиена " и още, гледайте във видеото от Анталия!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР