Нападателят, също непълнолетен (12-годишен), е стрелят по връстниците си в

...
Нападателят, също непълнолетен (12-годишен), е стрелят по връстниците си в
Коментари Харесай

Ранени и една жертва при стрелба в училище в Хелзинки

Нападателят, също малолетен (12-годишен), е стрелят по връстниците си в класна стая на шести клас, в учебно заведение Viertola във Вантаа, предградие на столицата Хелзинки. Вестник Ilta-Sanomat оповестява, че по-късно е арестуван в региона на Хелзинки. При задържането му у него е намерено оръжието на нападението. Ученикът е признал осъщественото закононарушение.

Свидетели споделиха пред публичната телевизия YLE, че две коли за спешна помощ са напуснали местопроизшествието. По-късно бе обявено, че двете ранени деца са настанени в болница, като положението им се разказва като " доста съществено ".

В образователното заведение учат към 800 възпитаници от първи до девети клас, а личният състав е близо 90 души. Децата одеве са се завърнали в клас след Великденската почивка.

Служителите на полицията са били извикани на мястото в 9:08 сутринта. Властите са помолили хората в региона да не се доближават до учебното заведение, да останат на закрито и да не позволяват в домовете си непознати. В същото време, родители на учениците се стекоха...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР