Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус ще застане начело на новосъздадена

...
Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус ще застане начело на новосъздадена
Коментари Харесай

Винисиус оглави новата комисия на ФИФА срещу расизма

Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус ще застане отпред на новосъздадена комисия към Международната футболна асоциация (ФИФА), отдадена на битката с расизма и дискриминирането. Членове на звеното ще бъдат напълно професионални футболисти.

Винисиус е главната цел на дискриминация в Испания, а последният и десети случай с 22-годишния бразилец през сезона се случи във Валенсия през май. ЛаЛига даже отнесе случая до правосъдните управляващи.

" Футболът не може да съществува в една среда с расизма. Мачовете би трябвало да бъдат спирани мигновено при прояви на дискриминация. Чашата преля ", съобщи Инфантино през днешния ден, откакто организира среща с Винисиус и неговите съотборници в националния отбор на Бразилия. Те ще играят контрола против Гвинея в Барселона в събота.

" Помолих Винисиус да оглави комисия, която ще изготви по-сурови санкции за хората, разпространяващи дискриминация. Тези правила ще бъдат приложени от футболните федерации по целия свят на по-късен стадий.

" Трябва да се вслушваме в мненията на футболистите, защото желаеме те да работят в безвредна среда. Напълно съществени сме по този въпрос и са ни нужни по-сурови санкции. Няма да толерираме расизма във футбола и аз, като президент на ФИФА, се усещах задължен персонално да приказвам с Винисиус по този въпрос ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР