Нападателят на Пари Сен Жермен и на националния отбор на

...
Нападателят на Пари Сен Жермен и на националния отбор на
Коментари Харесай

Международна федерация обяви Мбапе за най-добър в Европа

Нападателят на Пари Сен Жермен и на националния тим на Франция Килиан Мбапе беше разгласен за състезател на годината в Европа от Международната федерация по футболна история и статистика.

Символичният тим на Европа включва: Тибо Куртоа (Реал Мадрид, Белгия), Тео Ернандес (Милан, Франция), Върджил ван Дайк (Ливърпул, Нидерландия), Йошко Гвардиол (РБ Лайпциг, Хърватия), Дензъл Дъмфрис (Интер, Нидерландия), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид, Франция), Кевин де Бройне (Манчестър Сити, Белгия), Лука Модрич (Реал Мадрид, Хърватия), Килиан Мбапе (ПСЖ, Франция), Карим Бензема (Реал Мадрид, Франция), Ерлинг Халанд (Манчестър Сити, Норвегия).

Мбапе е международен вицешампион с отбора на Франция от Мондиал 2022 в Катар. Французинът стана голмайстор на шампионата с 8 попадения, цели три от които във финала.

Аржентинският нападател Лионел Меси беше разгласен за най-хубав състезател в Южна Америка за 2022 година от Международната федерация по футболна история и статистика. Националният тим на Аржентина завоюва купата на Мондиал 2022 в Катар, а Меси беше определен за най-хубав състезател на шампионата.

Полузащитникът на Борусия Дортмунд и на британския народен тим Джуд Белингам е най-хубав млад състезател в Европа за 2022 година, съгласно Международната федерация по футболна история и статистика.

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР