Нападателят на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, продължава да разбива

...
Нападателят на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, продължава да разбива
Коментари Харесай

Прогноза: Ако продължава така, Холанд може да завърши сезона с над 100 гола

Нападателят на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, продължава да разрушава върхове и да изумява всички с представянето си, въпреки че е изиграл едвам 11 мача за „ жителите “. В неделя 22-годишният голмайстор на Сити осъществя хеттрик при успеха с 6:3 в градското дерби с Манчестър Юнайтед, като по този метод той се трансформира в първия футболист в историята на Висшата лига, записал хеттрик в три следващи домашен мача.

Норвежкият национал също по този начин разруши върха за най-бързо постигане до три хеттрика в Лигата - той съумя да го стори в едвам 8 мача, до момента в който на Майкъл Оуен трябваха цели 48. Холанд има умопомрачителните 17 гола в 11 мача за Сити и публицистите в Англия вършат любопитна проекция - в случай че нападателят продължи да вкарва със същата периодичност, той ще приключи сезона с 95 гола, или даже със 102, в случай че постоянно играе цялостни 90 минути.

Друга забавна статистика демонстрира, че Холанд освен осъществя чистите си положения, само че постоянно бележи и от сложни обстановки. Във Висшата лига той има 14 попадения, въпреки че по този начин нареченият коефициент xG (очаквани голове) е едвам 7,63. В същото време от началото на акцията има 226 играчи във Висшата лига, които са играли по-често с топката от Холанд. Той обаче е трети по докосвания на топката в противниковото наказателно поле, както и първи по точни удари (20).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР