Нападателят на Добруджа Денислав Ангелов реализира 7 гола в 16

...
Нападателят на Добруджа Денислав Ангелов реализира 7 гола в 16
Коментари Харесай

Денис Ангелов: Силно се надявам да оцелеем и да се реваншираме пред феновете на Добруджа

Нападателят на Добруджа Денислав Ангелов осъществя 7 гола в 16 мача за втородивизионния отбор от началото на сезона. В контролите, по време на зимната подготовка, той вкара два пъти на някогашния си отбор Черно море, а един път се разписа и в мрежата на Спартак. 21-годишният нападател показа в изявление за Дарик радио и dsport, че е признателен на управлението и на треньорския щаб на Добруджа за полученото задоволително игрово време, в което да се потвърди на върха на офанзивата.

Денис, ти се превръщаш в главен изпълнител за Добруджа. Броиш ли какъв брой гола вкара по време на подготовката в контролите? Вкара два пъти на Черно море и един път на Спартак.

-Вкарах 3 гола, да, само че това са контролни срещи. Важното е да се подготвим за първия формален мач в събота. Не са толкоз значими головете, а подготовката ни в контролите, с цел да играем добре в мачовете по-късно.

Като, че ли се отпуши. Проблемът ти в Черно море бе неналичието на голове!? Какво промени в играта ти, че стартира да опъваш противниковите мрежи?

- Повече мачове имам за Добруджа. Даде ми се повече късмет за изява. Това е главната причина. За Черно море влизах за 10-15 минути и беше мъчно да се означи за толкоз малко време. Освен, в случай че имаш шанс, както беше в мача против Етър, когато вкарах за 4:0. За такова време за млад и некомпетентен футболист е мъчно да съумява да вкара. Благодаря доста на шефовете и на треньора в Добруджа, които ми дават този късмет, с цел да мога да въвеждам голове и да оказвам помощ на Добруджа доколкото мога.

Свикна ли с условията на новия треньор Сашо Ангелов? Сподели усещанията си от неговите тренировки, вижданията му за футбола...

-Той е добър треньор. Агресивен е. Тренировките му са такива, че те агресира и искаш да мачкаш повече. Тренировките са тежки, само че всеки привикна с това. Като пристигна първоначално беше още по-тежко, само че ето, че в този момент водихме подготовка и мисля, че ни приготви добре и да мачкаме.

Той има и възприятие за комизъм. Показва ли го или е непрекъснато сериозен?

Той е пич. В съблекалнята се държи добре с всички нас. Изгражда колектива. Но като стане въпрос за работа е сериозен. Излезем ли на терена, майтапи няма
Защо се раздели с Черно море?

Това ми е малко болна тематика. Обичам Черно море и съм почитател още от дребен. Да подпиша първия контракт с Черно море, за мен беше сбъдната фантазия. Не желаех да се разделяме, само че съм млад и в случай че не играя сега… Нямаше по какъв начин да заставам на едно място и да буксувам. Исках да се развъртвам, да отида някъде, където да разчитат на мен и да се възползвам от шанса си. Искам да играя. Аз съм млад. Ако не играя в този момент, по кое време? На 30... За мен най-важното да играя, да въвеждам, голове, да асистирам и да оказвам помощ на тима, в който съм.

Избра Добруджа и тъй като тимът е покрай Варна, нали?

И това. Тогава още старши треньор ни беше Атанас Атанасов. Той ме убеди да дойда в Добруджа. Не скърбя. Направих верния избор.
Няма го твоят сътрудник в офанзива Андриан Димитров, който мина в Спартак. Има ли той заслужен заместител, с който да си партнираш?

Много добър футболист. Заслужава да играе в А група. Беше въпрос на време. Тук в Добруджа вършеше доста работа. Бяхме оформили прекрасен тандем. Играехме добре, вкарвахме голове. Всичко беше наред. Изборът си е негов. Офертата за него несъмнено е била добра и той реши да се раздели с нас, в което няма нищо неприятно. Отива да се развива. Това е задачата на всички - да се развиваме, както би трябвало и да играем на по-високо равнище.
Има ли негов заслужен заместител?

Ние трансферирахме Янчо Андреев. Той също е добър зад нападателя. Опитен е. Имаме и други доста положителни момчета. Те също се борят за място. Конкуренцията в тима е висока.
В Добруджа играят няколко момчета, минали през школата на Черно море. Адаптираха ли се бързо към тима?

Адаптират се бързо, тъй като не сме непознати момчета – дистанцията Варна – Добрич е малко. Всички се познаваме, което значително оказва помощ за създаване на колектива.

Вярваш ли, че тимът ще се избави и кои са главните ви съперници в битката за оцеляване?

- Силно се надявам да оцелеем, тъй като мястото не ни е там. Издънихме се в доста мачове първия полусезон. Вярвам, че ще се реваншираме.
До по кое време ти е договорът с Добруджа и през зимната пауза имаше ли интерес от други тимове към теб?
Имаше запитвания през зимата, само че не желаех да избързвам в решенията си. Договорът ми е до лятото. Ще реша. Имам още какво да покажа, да оказвам помощ, да въвеждам голове, да асистирам.
В националния тим към този момент има наклонност да се залага на млади играчи. Може ли Денис да се пребори за повиквателна, въпреки че играе във Втора лига?

Още е доста рано за това. Има още през какво да мина. Не се усещам подготвен още. Това е най-високото равнище. Има още да се боря, да упражнявам. Трябва още доста да работя.

Чуйте цялото изявление с Денислав Ангелов в приложения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР