Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коща не е обиден на

...
Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коща не е обиден на
Коментари Харесай

Диего Коща: Не бива да виним Гризман, мечтата му беше да играе с Меси и Суарес

Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коща не е афектиран на досегашния си съотборник Антоан Гризман, който през това лято избра да премине в огромния съперник в Ла Лига Барселона. Вместо това, той демонстрира схващане към решението на французина.

“Мечтата му беше да играе с Лионел Меси и Луис Суарес. Всички знаем какъв състезател е той. Като футболист постоянно желаеш да експериментираш и е обикновено, че желае да играе там и да ревизира дали може да бъде значима фигура, каквато беше в Атлетико. Гризман искаше нещо ново и го откри в Барса. Не се пробвах да го обезсърчавам да остане, само че в случай че ме беше попитал, щях да му кажа, че всеки би трябвало да изживее нови неща. Аз отидох в Челси, когато видях, че е настъпил моментът да си потегли. Когато напуснеш даден клуб, това не значи, че си непризнателен към него, а че е настъпил моментът за друго прекарване. Това беше едно обикновено решение. Той беше открит човек, в никакъв случай не е пропущал подготовка, постоянно беше за образец,… Не можем да приказваме неприятно за него, а единствено да му благодарим”, съобщи Коща пред видеоканала Que Partidazo.
[AS] | Diego Costa: " Griezmann's dream was to play with Messi and Suárez "

‍[@BarcaEra1] pic.twitter.com/oPKuf1mtvI
— BarçaTimes (@BarcaTimes) 10 септември 2019 година Той приказва и за новия си сътрудник в офанзивата на отбора Жоао Феликс. “Когато дойде в Атлетико, видя се, че е спокоен човек, който слуша. Не желае да се държи като звезда. Това е добре за една съблекалня, тъй като нашата е такава. Той сподели класата си по време на подготовката в тренировките и контролите с Реал Мадрид и Ювентус. Надарен е, разполага с нещо друго. Логично е да има упования към Жоао, хората към този момент знаеха какъв брой е добър. Аз персонално се разбирам доста добре с него. Харесва му да дава последния пас и това доста ми оказва помощ. Да имаш играчи, чийто приоритет е да нападат е преимущество в търсенето на открити пространства. Хората виждат, че той има нещо друго, което беше нужно освен на мен, само че и на целия отбор”, добави Коща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР