Нападателите на бодигард от варненската дискотека Гетсби ще лежат общо

...
Нападателите на бодигард от варненската дискотека Гетсби ще лежат общо
Коментари Харесай

Общо 24 години затвор за нападателите на бодигарда от варненската дискотека Гетсби

Нападателите на телохранител от варненската дискотека " Гетсби " ще лежат общо 24 години в пандиза. Варненският апелативен съд завиши наказванията на Галин Мирчев и Кристиян Тодоров, които ще лежат зад решетките надлежно 17 и 7 години. 

Престъплението беше осъществено в ранните часове на 28 януари 2018 година След спор с други клиенти в заведението защитата извела на открито подсъдимите, които нападнали гарда Армен Алексиян. 16-годишният тогава Кристиян го държал, а Галин му нанесъл 15 удара с нож. След нападението Мирчев избяга и се укриваше 4 месеца, съобщи Дарик. 

Варненския областен съд оправда Галин Мирчев по в началото повдигнатото обвиняване да е направил закононарушението в съучастничество. На първа инстанция той получи 7 години и 6 месеца затвор. Кристиян пък беше оневинен за присъединяване си в опита за ликвидиране на телохранителя и получи 2 години затвор единствено за безчинство. 

Втората инстанция призна подсъдимите за отговорни, че в съучастничество са създали опит съзнателно и по хулигански подбуди да умъртвят охранителя, като закононарушението е останало незавършено по независещи от тях аргументи. По време на действието Кристиян е бил малолетен, само че е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Галин пък е работил при изискванията на рисков рецидив. 

Двамата би трябвало солидарно да заплатят сумата от 80 хиляди лв. на потърпевшия като обезщетение за претърпените неимуществени вреди. 
    
Заради действителната заплаха подсъдимите да се укрият съдът им наложи ограничения за неотклонение „ задържане под стража ”. 

Присъдата на Варненския апелативен съд може да се апелират пред Върховен касационен съд.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР