Нападател с автомобил прегази днес пешеходци в Източен Йерусалим, като

...
Нападател с автомобил прегази днес пешеходци в Източен Йерусалим, като
Коментари Харесай

Нападател прегази с автомобила си пешеходци в Източен Йерусалим, двама са убити и петима са ранени

Нападател с автомобил прегази през днешния ден пешеходци в Източен Йерусалим, като умъртви двама и рани петима души, в това число дребни деца, съобщи АП, като се базира на израелската полиция.

Това е следващият случай на принуждение в града. Атаката била осъществена на автобусна спирка в Рамот - еврейско населено място в рамките на Източен Йерусалим.

Напрежението в тази част от града, която е анексирана от Израел, а палестинците желаят за столица на своя бъдеща страна, се увеличи внезапно, откакто палестинец простреля там седем души на 27 януари. Това бе най-смъртоносното нахлуване в Йерусалим от повече от едно десетилетие.

Полицията не разпознава незабавно починалите, само че медици споделиха, че оказват помощ на шестима души, в това число две деца в сериозно положение. По полицейски данни те са надлежно на 5 и 6 години.

Двама потърпевши са в тежко положение и в безсъзнание, а останалите двама са в умерено тежко положение, прибавиха цитираните медици, оповестява Българска телеграфна агенция.

Полицията заяви, че нападателят е бил убит от служител на реда на мястото на офанзивата, съобщи Франс прес.

Неговата идентичност не беше оповестена незабавно. Според полицията става дума за терористичен акт.

Израел счита целия Йерусалим за своя неделима столица, а палестинците желаят източната част от града, която бе завладяна от Израел по време на войната в Близкия изток през 1967 година, да бъде столица на тяхната бъдеща страна, показва АП.

Израелският министър председател на Израел Бенямин Нетаняху разказа случилото се като терористична офанзива и подреди да бъдат подкрепени службите за сигурност и да бъдат задържани хора, близки до обвинения причинител на нападението, съобщи Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР