НАП запорира парите в брой на фирмата, собственик на съоръженията

...
НАП запорира парите в брой на фирмата, собственик на съоръженията
Коментари Харесай

НАП запорира кешовия оборот на Златен гьол

НАП запорира парите в брой на компанията, притежател на оборудванията за стерилизация на по този начин наречения " Златен мочур " на границата с Турция. Очаква се проверката, на която е подложена компанията, да установи отговорности в изключително огромен размер. Това стана ясно от думите на представителя на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. От компанията разясниха случило се като държавен произвол.

10 са формираните актове на сдружението. Те са по наредбата за касовите апарати и за други нарушавания.

" Наложени са по този начин наречените предварителни обезпечителени ограничения, по силата на които са наложени запори на всички парични потоци на компанията на този и други пунктове. Целият кеш на компанията бива изземван в границите на 24 часа ", изясни Бъчваров.

Проверката стартира, откакто компанията заявява нелогично високи касови наличия. Контролът откри, че част от касовите апарати не са свързани с приходната организация. Часове след интервенцията от преди 20-ина дни нередностите с фискалните устройства бяха отстранени.

" Очаквахме да бъде показана налична една забележителна сума в брой. Обаче макар напъните на двете страни към днешна дата, близо месец по- късно не се е случило ", сподели Бъчваров.

От Национална агенция за приходите не разясниха дали се е повишил оборотът след наложения надзор. Междувременно компанията продължава да работи. Тя разполага с част от оборота си.

" Фирмата през годините няма 1 лев неплатени налози. Това, което сега се случва, е някакъв държавен произвол ", разяснява Димитър Георгиев, който е представител на компанията.

Ревизията ще продължи най-малко 3 месеца, чака се да бъдат установени отговорности в огромни размери. От компанията оповестиха, че ще апелират наложените наказания.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР