НАП погна фирмата на ромската фамилия Карагьозови от Столипиново, станали

...
НАП погна фирмата на ромската фамилия Карагьозови от Столипиново, станали
Коментари Харесай

Ателието за ковано желязо на Чакмака от Столипиново влезе в черния списък на НАП

НАП погна компанията на ромската фамилия Карагьозови от Столипиново, станали известни с престрелка пред Съдебната палата поради попечителски спор. Семейството влезе в медийната хроника и с екстравагантната си концепция да транспортира новороденото си с хеликоптер от родилния дом до махалата.
Прочетете още
Наред с колоритните си изяви, заможната фамилия на Чакмака е известна и с бизнеса си за направа на ковано желязо. Ателието им е разположено в сърцето на Столипиново и мнозина в града знаят за него.

Радарът на инспектори от приходната организация в Пловдив обаче засякъл, че обектът им, регистриран под компанията „ ЧАКМАК 60 “, работи в нарушаване на данъчното законодателство. По тази причина издал заповед, след която ателието предстои на запечатване. 

Към момента не е известно какво е съответното нарушаване, поради което са съумели да се намърдат в черните описи на Национална агенция за приходите.

Един от разновидностите е Чакмака да не е издавал касови бележки. Законът планува тази административна глоба и за обекти, при които липсват законен фискален уред, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Арелието за ковано желязо обаче може и да не бъде запечатано, в случай че притежателите апелират заповедта в планувания от закона едномесечен период.

Повече за колоритните истории на ромската фамилия, може да прочетете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР