НАП-Пловдив отново в действие. Поредна порция търговски обекти попълниха "черните"

...
НАП-Пловдив отново в действие. Поредна порция търговски обекти попълниха "черните"
Коментари Харесай

Данъчни удариха голяма верига за торти под тепетата

НАП-Пловдив още веднъж в деяние. Поредна порция търговски обекти попълниха "черните " описи на организацията. Само за седмица графата с компании, подлежащи на насилствена мярка запечатване, бе актуализирана с сдружения от Пловдив и района, оповестява "Трафик ".

Сред новите "клиенти " на данъчните са фитнес, сладкарница, склад на едро, както и сладкарница от известна верига за бутикови торти.

В графата на обекти, подлежащи на наложително запечатване в границите на 30 дни, попадна сладкарница Колекция, намираща се в сърцето на града. Обектът се намира на улица „ Железарска”, и е един от последните отворени от веригата. След инспекция от страна на данъчните чиновници са установени нарушавания и на компанията, стопанисваща сладкарницата, е формирано наставление. Наш кореспондент научи от чиновниците на веригата, че обектът не е запечатан и продължава да приема клиенти в оповестеното работно време.

Това не е първият път, в който компанията е хващана в крачка. През февруари предходната година различен обект, още веднъж в централната градска част, се снабди с лепенка за наложително запечатване. Тогава близо седмица, сладкарницата бе затворена.

Склад на едро в търговиите на „ Брезовско шосе” се снабди с акт за данъчни нарушавания. Фирмата, занимаваща се с продажба на осветителни тела, ще прекрати работата си до премахване на предписаните в акта нарушавания.

Под ударите на НАП-Пловдив попада и заведение за бързо хранене. Търговският обект се намира на Карловско шосе и е един от желаните за обяд от работещите в региона.

Акции на данъчните е имало и в Асеновград. През миналата седмица два обекта са влезнали в полезрението на приходната организация. Един от тях е пицария Ротана, намираща се в центъра на града. Павилионът предлага като от италианското прелъщение, по този начин и дюнери. Каква ще е ориста на заведението не се знае, защото опитите ни да се свържем с управата останаха без резултат.

В крачка са били хванати и притежателите на фитнес „ Фърст”. Залата за спортни действия в Асеновград е бил тествана и са установени грешки. От страницата им във Facebook излиза наяве, че залата работи, само че посочения телефон за контакти не дава отговор.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а санкцията може да бъде заплатена, само че това не въздейства на осъществяването. Тя просто ще отпадне, в случай че съдът се произнесе в тази тенденция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР