НАП е запорирала имотите и сметките на Георги Йовчев –

...
НАП е запорирала имотите и сметките на Георги Йовчев –
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: НАП удари бащата на невястата „Мис Бикини“ Георги Йовчев, укрил 1,7 млн. лв.

Национална агенция за приходите е запорирала парцелите и сметките на Георги Йовчев – татко на севястата с къщата в Барселона Борислава Йовчева – „ Мис Бикини “, спрягана като майка на момиченце от Бойко Борисов, заяви проверяващият уебсайт Bird.bg.

 Борислава Йовчева се спотайва зад граница с щерка си Ема

Според информацията на уеб страницата Йовчев дължи 267 171 лева налог за недекларирани 1,7 милиона лв., за които не е дал пояснение пред данъчните. Проверката на Bird е осъществена през Имотния указател и Агенцията по вписванията.

Наложената от Национална агенция за приходите забрана е станала в края на 2021 година, съвсем година след обявата на “Ел Периодико ”, която извади нескрито следствие на испанската прокуратура за пране на пари и намеси името на тогавашния министър председател Бойко Борисов.

Още през 2016 година в записите “Яневагейт ” се чува гласа на тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, която описа, че Борисов е купил къща в Барселона за 1,5 милиона евро. После излиза наяве, че мистериозна българска манекенка Борислава Йовчева отглежда детето си в първокласна къща в Барселона.

Информацията за скъпата къща беше изнесена в анонимни видеоклипове, оповестени през лятото на 2018 година, които се базират на документи от испанските регистри.

Реклама

БОЕЦ сезира испанската прокуратура през посолството на Испания в София. Няколко месеца по-късно, през март 2019 година, сдружението сезира и каталунската полиция MOSSOS d’Escadra със същия сигнал.

Разследването на испанския всекидневник “Ел Периодико ” разкри, че с изключение на къщата, чиято цена се оказа над 3 млн. евро, Йовчева ръководи и бутик на пъпа на Барселона – фирмен магазин на първокласната италианска марка “Шервиньо ”.

Във компанията с бутика дял от 850 хиляди евро има нейния татко Георги Йовчев, който по специалност е водопроводчик. Още 850 хиляди евро от капитала са импортирани от офшорка.

Преди година от Испания препратиха следствието за пране на пари до Министерство на вътрешните работи и българската прокуратура по подсъдност, само че то към момента не е завършило. По случая са предоставени данъчни проверки.

Проверка на BIRD.BG в Имотен указател откри, че наложената от Национална агенция за приходите забрана върху парцелите на бащата на “Мис Бикини ” Георги Йовчев е станала в края на 2021 година

От постановлението за обезпечителни ограничения на Национална агенция за приходите, издадено на 16.11.2021 година, излиза наяве, че на Георги Йовчев е направена проверка и е открито, че единствено за 2015 година той е получил недеклариран приход 1 711 351,25 лева Това подхожда на дяловете му в испанската компания с бутика Ema BG S.L.

Дължимият налог с лихвите все още на постановлението е 267 171 лева За да обезпечи това взимане, Национална агенция за приходите запорира парцелите в София и Сандански и банковата сметка на Йовчев в ОББ, в която има 209 903 лева Към днешна дата дължимите лихви за неплатените налози са към 100 000 лева

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР