Нанси Пелоси най-вероятно ще бъде новият говорител на Камарата на

...
Нанси Пелоси най-вероятно ще бъде новият говорител на Камарата на
Коментари Харесай

Демократите в САЩ си върнаха контрола над Конгреса

Нанси Пелоси най-вероятно ще бъде новият представител на Камарата на представителите.

© Jonathan Ernst Смята се, че изборната интензивност е достигнала рекордно високи стойности. Още по тематиката
Съединени американски щати гласоподават за Конгрес (обновена)

Според последните прогнози републиканците могат да запазят болшинството си в Конгреса и Сената
6 ное 2018
Първият референдум за Тръмп

Прогнозите за междинните избори в Съединени американски щати дават късмет на демократите да завоюват контрола върху долната камара, а на републиканците - да го запазят в Сената
2 ное 2018 Демократическата партия ще завоюва назад Камарата на представителите, а републиканците ще усилят болшинството си в Сената. Това демонстрират предварителните данни на няколко социологически организации от междинните избори в Съединени американски щати, на които са заложени всички 435 места в долната камара и 35 сенаторски места.
FiveThirtyEight, събирателен уебсайт за социологически прогнози, дава на Демократическата партия над 85% късмет да поеме контрола над Камарата на представителите. Според анализаторите там демократите ще завоюват 231 места в долната камара, а републиканците - 204. До момента разделянето беше съвсем огледално - 193 места за демократите и 235 за републиканците.

Победата на демократите съществено размества пасианса на републиканците и самия Доналд Тръмп. С помощта на представителя на Камарата на представителите Пол Раян всички огромни законопроекти на американския президент прекосяваха безпроблемно до Сената. Сега обаче демократите ще могат да оспорят това и на практика да замразят огромна част от законодателните начинания на президента. CNBC показва още, че успеха най-вероятно ще даде нов живот на следствията против президента и членовете на кабинета му. Демократите към момента търсят изясненост за евентуалната връзка сред Русия и предизборната акция на Тръмп през 2016 година

Според американските медии Демократическата партия ще издигне Нанси Пелоси на поста на Раян. За това сочат възгласите " Председател, ръководител ", които посрещнаха Пелоси в предизборния щаб на партията във Вашингтон. Тя изпълняваше длъжността до 2011г., когато републиканците взеха болшинството в долната камара.
" Утре ще е нов ден. Днес става въпрос за нещо по-голямо от демократи и републиканци. Става въпрос за връщането на силата на Конституцията над администрацията на Тръмп ", съобщи Пелоси.

Очаквайте още по тематиката на уеб страницата на Капитал по-късно през днешния ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР