Нанесените щети на инфраструктурата във Варна от пороя на 4

...
Нанесените щети на инфраструктурата във Варна от пороя на 4
Коментари Харесай

Пороят във Варна изкъртил 2500 квадрата асфалт

Нанесените вреди на инфраструктурата във Варна от пороя на 4 юни са 2502 кв. м отвеян асфалт, изкъртени 270 кв. м тротоарни плочи и 42 м бордюри. Данните бяха изнесени от администрацията на кмета Иван Портних пред непрекъснатата комисия “Благоустройство и комунални дейности” към Общински съвет.

Валежите бяха съизмерими с тези от 2013 година в кв. Аспарухово, сподели Портних и напомни, че единствено за час са се излели над 160 л/кв.м. Тогава бяха наводнени подлези, а улиците замязяха на пълноводни реки. Проблемът е неуреден от години, тъй като битовата и дъждовната канализация са дружно и са нужни 100 млн. лв. за два огромни плана, с цел да не се наводнява градът при интензивни превалявания, уточни кметът. Той акцентира, че вредите в прясно ремонтираните обекти, какъвто е бул. “Приморски”, ще бъдат възобновени за сметка на компаниите реализатори.

Съветникът от групата “Реформатори и патриоти” Светлан Златев уточни, че повода за тежките последствия от всеки по-голям дъжд е безраборното строителство в града през последните години. Той напомни, че все едни и същи компании от 13 години насам ремонтират инфраструктурата във Варна и изиска да се образува комисия, която да ревизира публичните поръчки, само че предлагането му не беше подкрепено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР