Нана Карагиани не успя да се откъсне от жестоката хватка

...
Нана Карагиани не успя да се откъсне от жестоката хватка
Коментари Харесай

Издъхна най-известната анорексичка! Битката с болестта загуби Нана Kapaгиaни!

Нана Карагиани не съумя да се откъсне от жестоката хватка на анорексия невроза. Колкото и да беше мощна по дух, каквито и ограничения да се опита да вземе, заболяването нанесе трайни провали на тялото й. Над 10 години красивата тв водеща и някогашен модел води борба с анорексията, призовавайки девойките да не потеглят към дъното като нея.

За хората тя постоянно е била привлекателна и с идеална фигура. Но в личните си очи, Нана Карагиани все не е била задоволително слаба и фина. Постепенно унищожава себе си в името на измамлив блян. Имала е моменти, в които е тежала едвам 25-26 кг. Поне няколко пъти през годините се е налагало да влиза в болница, с цел да я спасят от гибелта. Накрая органите й не устояха, и преди към месец, тя е открита мъртва в дома си от татко си.

Последните фотоси на Нана Карагиани свидетелстват, че след анорексията, тя от дълго време не е онази излъчваща здраве и искра млада дама, която всички познават. Единственото, което тя резервира до края си беше онази слънчева усмивка, с която посрещаше всички удари на ориста.



И макар че осъзнаваше вътрешните си проблеми, тя не съумя да ги преодолее, организмът й трайно отхвърляше да качи килограми, с цел да се възвърне. Карагиани беше пристрастена и към солариума. От него в допълнение утежни положението на кожата си, а тялото й създаваше усещане на още по-недохранено.

Продължителното й недояждане става причина за срив, който й предизвиква и бъбречна непълнота. През август 2016-та Нана изпада в кома. Тогава споделя, че е била сигурна, че ще почине. За първи път е била същински обхваната от мисли за гибелта. До този момент постоянно е таяла очаквания за излекуване.



За към 2 години преди този момент тя е постигнала приемливо усъвършенстване, имала е даже леко повишение на тежестта, хранила се е обикновено, не се е чувствала зле като преди. Но последователно я наляга умората, която тя си изяснява с летните жеги, изпитва жадност и болки в мускулите. Оказва се, че бъбреците й са трайно повредени от претоварването и фрапантното намаляване.

След анорексията тя губи освен работата си в малкия екран, бракът й е разрушен на части, целият й живот се прекатурва.

Факт е, че русокоската се бореше изцяло намерено и пред обществото със болестта си. Тя не криеше какво й се случва, не бягаше от фотоапарата, с цел да знаят всички какъв брой ужасни могат да са следствията.

Себе си не съумя да избави, само че нека тъжната й история доближи до повече хора, да ги допре и да накара някои да се замислят…
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР