Намислили сте да колонизирате Марс, така ли? Е, Червената планета

...
Намислили сте да колонизирате Марс, така ли? Е, Червената планета
Коментари Харесай

Ето колко души са нужни за колонизирането на Марс

Намислили сте да колонизирате Марс, по този начин ли? Е, Червената планета е много надалеч. А с цел да може една колония да действа на такова огромно разстояние от Земята, всичко би трябвало да е планувано извънредно точно – в това число какъв брой души са нужни, с цел да имаме триумф.

Според ново проучване, наречено Minimum Number of Settlers for Survival on Another Planet, минималният брой на заселниците е 110. Негов създател е Жан-Марк Салоти – професор от Технологичния институт в Бордо. Научният му труд е оповестен в Scientific Reports.

Моделът се основава на съотношението сред времето, належащо за реализиране на избрани индикатори, които обезпечават дълготрайна преживяемост (производство на О2, произвеждане на храна, водоснабдяване и др.), и продължителността на живота на първите заселници.

Предложеният математически модел регистрира също по този начин една значима причинност: в случай че обещано деяние може да бъде осъществено единствено от няколко души, това понижава времето за реализиране на съответна цел.

Според проф. Салоти точно такава група от хора (110 души) е способна да развива сполучливо селско стопанство и индустрия, както и да създаде способи за събиране, предпазване и систематизиране на ресурсите.

Източник: Science Alert
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР