Намирате се на парти, което е в разгара си. Музиката,

...
Намирате се на парти, което е в разгара си. Музиката,
Коментари Харесай

Гордият драматизъм на Лъвовете

Намирате се на празненство, което е в разгара си. Музиката, напитките и въртележката от цветове, лица и приповдигнато въодушевление по този начин са замаяли главата ви, че не съумявате незабавно да си обясните внезапно налегналото ви чувство, че времето като че ли стопира.

В идващия миг потърквате очи и виждате, че главите на всички са се извърнали в една и съща посока, а телата леко са се отместили, с цел да сторят път, образувайки утопичен червен килим на славата, по който се задава сякаш на занимателен кадър Тя, Лъвицата.
Широка усмивка, блестящи, буйни къдрици като грива, огряна от парещите лъчи на саванното слънце, грациозна походка, впечатляващи жанр и класа, успокоение и убеденост, които единствено жена, сигурна в силата на въздействието си върху близките, може да излъчва. Освен това, тя в никакъв случай няма да се бори за височайшата чест да бъде център на внимание, тъй като способността ѝ да свети е нейно рождено право, а не завоювана с пот на челото привилегия.

Ако не получи дължимото внимание и удивление, тя просто ще ви изгледа пренебрежително и ще отмине в търсене на друга, по-далновидна аудитория.

Лъвът постоянно идва със забавяне на купона, с цел да може напрежението от упованието на височайшата му персона да се нагнети оптимално – най-малко той е уверен, че е скъпоценният обект на боготворене и всяко свиждане, осъдено с отсъствието му, е обречено на грозно крушение. От друга страна, съгласно царя на животните триумфалното му появяване същински би си заслужавало единствено в случай че са се събрали задоволително очи за изхвръкване от орбитите и ченета за провисване?
 Thinkstock
Ето тук долавям бурните митинги на някои от по-скромните представители на царствения знак. Не всички сме такива повърхностни, самовлюбени парвенюта. Да, несъмнено, по този начин е. Някои от вас ще имат асцендент или Луна в Скорпион примерно и изобщо няма да се усещат толкоз безумно щастливи под светлините на прожекторите. Но все пак, вие си оставате Лъвове и без значение от формата, на която ще се спрете, вие ще си търсите полето за изява, креативната сцена, от която ще завладявате феновете си, колкото и малко да са те.

Лъвовете обичат празненствата, паниката, огромните компании – изобщо всеки един спонтанен или проведен мотив да трансфорат другите в аудитория за своя житейски театър. Те мечтаят в огромни мащаби, живеят с обсег, обичат като на кино, покоряват безапелационно, смеят се гръмко, притеглят внимание нахално и в никакъв случай не се извиняват за това, което са – тъй като са богопомазани и самото им битие е снизхождение свише за хората край тях.

Лъвовете и Слънцето

Слънцето е шеф на знака Лъв. То е центърът на нашата звездна система и посредством своята притегателна мощ я държи в целокупност, задавайки ритъма на своите "поданици " – планетите, кръжащи към него.
 Thinkstock
Без светилото животът на Земята е невъобразим. Слънцето е богът, който в очите на античния човек е изливал своята безкрайна берекет, изгрявайки всеки ден на хоризонта, с цел да разпръсне мрака и да влее живителната си топлота и светлина в посевите, от които е зависело оцеляването на предците ни.

Затова и някъде надълбоко в себе си Лъвовете имат вяра, че са дребни богове, пратени на земята да донесат смисъл в живота на хората, измежду които са попаднали. Когато са задоволително зрели и съзнателни, фактически се трансформират в изобилен извор на величие и жизнеспособност, с които ни заразяват и радват. Те в действителност са центърът на своята галактика, към който съумяват да провеждат както фамилията, по този начин и корпорацията или групата по ползи, и да влязат в присъщата си роля на водач.

За да имат триумф обаче, Лъвовете би трябвало да бъдат откровени и да преследват задачите си със сърце и душа. Сърцето е центърът на нашето създание и като орган е под ръководството на знака Лъв. В противоположен случай ще се трансфорат в гола обвивка без наличие, в сноби, носещи се по стилното течение, в арогантни и кичозни невротици, а в най-крайната си демонстрация – в жестоки диктатори, които посредством външната мощ се пробват да компенсират вътрешното изтощение.
 Thinkstock
Защото за Лъвовете силата идва от осъзнаването на онази сакрална, ненакърнима божествена искра в душата, която ги прави неповторими създатели на живота, хубостта и любовта.

Лъвовете и творчеството

Творчеството за тях е светая светих на пълноценния живот. Лъвът би трябвало да основава, да се изявява, да превзема със съществото си, гениите си, с това, което е, тъй като той е евентуално провидение в деяние и има потребност да претърпява това положение на връзка с небесните селения още веднъж и още веднъж. Лъвът, който не е намерил своя вътрешен център и безспирно и трескаво търси доказателства за своята изключителност извън, вместо в мотор на творчеството, може да се трансформира в "наркозависим " от вниманието на другите. Във всички сфери на изкуството, модата и развлекателния бизнес можем да намерим видни лъвски представители – Коко Шанел, Луи Вюитон, Мик Джагър, Дъстин Хофман…

Понякога Лъвовете намират призванието си на родителското занятие. Те са закрепен знак и държат на фамилията, а децата им се явяват естествени продължения на тяхната неповторима личност.
 Thinkstock
Детето за Лъва е креативен артикул, с който той се гордее. Нерядко дребната издънка би трябвало да постави сизифовски старания, с цел да се освободи от гравитационното поле на блестящия (или с неосъществени амбиции) родител.

Лъвовете и любовта

За тях любовта е всичко. Не могат да живеят без това всепоглъщащо възприятие, което разпалва душевния им огън и влива адреналин в мускулите на съзидателния им дух. Те обичат буйно, безрезервно, трагично. Обсипват обекта на своите усеща със скъпи дарове и обилно внимание – та той е по този начин специфичен и несравним – нали е фаворит на сърцето на нашия Лъв. Просто и ясно.

Но няма безвъзмезден обяд – Лъвчо чака да бъде центърът на вселената на своята половинка, чийто очи би трябвало да издават нищо по-малко от удивление и надълбоко поклонение пред неговия естествен талант.

Бидейки царе и царици на драмата, в някои случаи Лъвовете по този начин се опияняват от любовта, че обичат поради самата обич, загубвайки визия за действителната същина на индивида насреща, който става все по-тъжен, тъй като усеща пропастта сред себе си и облика, натрапен му от театралната тресчица на Лъва.

Лъвовете и героя
 Thinkstock
Лъвът въплъщава архетипа на героя. Както Слънцето – шефът на знака – минава по своя път на небосклона през дванайсетте знака на зодиака, по този начин и Херкулес в древногръцката митология би трябвало да се оправи с дванайсет тествания, с цел да може да се трансформира в осъществена персона с изобилен извор на вътрешна мощ и мъдрост.

Докато героят е в предходния знак на Рака, той към момента е обвързван с майчината вътрешност и домашното огнище, само че с цел да поеме своя път по необятния свят, с цел да познае себе си като обособена, неповторима единица, която сама сътворява ориста си, би трябвало да премине през тестването на Лъва – да построи его, да го осъзнае, да го обуздае и да го употребява за възхвала на живота.

Затова и в Таро картата Силата съставлява Лъв, обуздан от девственица. Това е могъща мощ, употребена богатство и за чисти цели.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР